Intresserad? Vänligen fyll i formuläret

Vi lägger mycket stolthet i att kunna erbjuda norska sjukvårdsföretag rätt kompetens på rätt plats. Därför behöver vi just dig!

Hos oss får du möjlighet att utforma ditt arbetsschema och skapa den karriär som du alltid velat ha. Vi värdesätter att du som kandidat trivs i ditt uppdrag och vi gör allt för att du skall känna dig nöjd. Därför arbetar vi mycket med feedback och uppföljning.

Kost och logi
Som anställd hos oss ombesörjer vi resa och boende. Du kommer före uppdraget börjar få hjälp att boka resa samt information om hur du skall bo medan du arbetar för oss. Du kan också när som helst logga in dig i vårt bostadssystem för mer information om stället du skall bo på.

Lön
Det är vårt mål att erbjuda alla våra kandidater konkurrenskraftiga anställningsvillkor. Lön avtalas beroende på uppdrag, och är beroende av bland annat längd och vart uppdraget är. Hur lönen betalas ut beror på om du väljer att vara anställd hos oss eller underleverantören.

Feedback och uppföljning
Kvalitet för oss handlar om att ge den upplärning arbetet kräver. När du är ute på uppdrag för oss, kommer din kontaktperson (som är sjuksköterska) hålla sig löpande uppdaterad om hur du har det, och hur uppdraget motsvaras av dina och företagets förväntningar.
Efter avslutat uppdrag ber vi också alltid om feedback från avdelningen du arbetat på, som vi kan vidareförmedla till dig om du så önskar. På detta sätt kan vi kartlägga både dina styrkor men också eventuellt områden där du kan förbättras till framtida uppdrag.

Kurser och kompetensutveckling
Randstad erbjuder gratis kurs i avancerad hjärt- och lungräddning (AHLR) till alla våra kandidater. Din kontaktperson kan också vara behjälplig med att diskutera möjligheter för andra kurser och kompetensutveckling baserat på kompetensbehovet vi har hos våra kunder.

Vad förväntar vi oss av dig?
Som kandidat för oss förväntar vi oss att du:
– Att du representerar oss och våra värderingar på ett bra sätt
– Att du jobbar självständigt och är duktig på ditt yrke
– Att du bidrar både personligen och yrkesmässigt där du kan
– Att du tar kontakt med oss om du har några frågor så vi tillsammans kan lösa situationer som kan uppstå.

I gengäld skall vi se till så att du trivs och får de utvecklingsmöjligheterna och det flexibla yrkesliv du önskar!


Intervju med svenska sjuksköterskan Josefin

” Skillnaderna med att arbeta i Norge jämför med Sverige är att i Norge är det bättre arbetsmiljö, mindre arbetsbörda.”

Varför valde du att börja jobba för Randstad?
Bra lön och trevliga konsulenter, bra avtal.

Hur upplever du Randstad som arbetsgivare?
Bra, ärliga, engagerade.

Hur fungerar de praktiska detaljerna som resor, boende och lön?
Fungerar bra med Randstad.

Hur kan ett schema se ut? Går det att påverka?
Ja, det går att påverka. Oftast får jag godkänna vakterna innan de spikas. Just nu jobbar jag inga nattpass och hittills har jag jobbat heltid dag/kväll.

Hur läggs arbetet upp? Är man ofta på samma ställe eller flyttas man runt?
På ett arbetspass har jag samma patient, men får inte alltid följa samma patient under flera dagar. En del avdelningar har primärgrupper som prioriteras att ha en viss patient.

Hur ser det ut med introduktion på nya avdelningar/arbetsplatser?
Brukar vara en dag eller några timmar innan ett pass beroende på.

Hur ser arbetsbelastningen ut?
Arbetsbelastningen varierar väldigt. Den beror på hur många patienter som kommer in på avdelningen men som intensivspecialist har jag endast en patient oavsett. Ibland är det en svårt sjuk patient på respirator med dialys, picco och någon gång är det en vaken, stabil patient som ska övervakas.

Hur fungerar det med språket?
Bra. Från början lärde jag mig de viktigaste vårdorden för att klara mig och använder själv vissa norska ord i arbetet, för att lättare bli förstådd.

Är det lätt att få hjälp om problem uppstår?
Ja, norrmännen är oftast väldigt hjälpsamma, speciellt om man är ny. Finns såklart undantag där också.


Intervju med svenska sjuksköterskan Josefin

Varför valde du att börja jobba för Randstad?
Det började som lite av en slump, jag blev uppringd av Caroline Sekkelsten från Randstad som undrade om jag hade lust att komma till Norge och jobba. Det tände mitt intresse så jag åkte hem och googlade olika bemanningsföretag samt kollade olika forum om vilka företag som verkade bra och det slutade med att jag höll mig till Randstad.

Hur upplever du Randstad som arbetsgivare?
Jag har aldrig haft något problem med Randstad. De är väldigt lätta att ha och göra med och stöter man på något problem så får man alltid hjälp och lösa det.

Hur fungerar de praktiska detaljerna som resor, boende och lön?
Det här är en av de absolut största fördelarna med att jobba för Randstad, jag slipper bry mig om allt sånt. Jag säger att jag vill jobba den här perioden sen får jag resa och inkvartering, vilket gör att jag bara behöver åka och jobba.

Hur kan ett schema se ut? Går det att påverka?
Schemat går absolut att påverka, har man mycket luckor i schemat kan man alltid önska extrapass och får man inte det kan det alltid va skönt med en ledig dag emellanåt.

Är det lätt att få hjälp om problem uppstår?
Det är det absolut vare sig det är från bemanningsföretaget man jobbar åt eller från andra människor som man jobbar med. Man är aldrig ensam det finns flera som är vikarier som man  bor med som är hjälpsamma.

Hur ser det ut med introduktion på nya avdelningar/arbetsplatser?
Det kan vara väldigt olika, vissa platser har mindre inskolning och andra platser har 2-3 dagars upplärning. Det finns dock alltid någon som är där och hjälper dig om du bara frågar.

Hur läggs arbetet upp? Är man ofta på samma ställe eller flyttas man runt?
Jag har flyttat runt en del vilket kan va kul i sig, men nu i det sista har jag varit kvar på samma sjukhus och lite olika avdelningar för att jag önskat det.

Hur fungerar det med språket?
Första veckorna hade jag lite jobbigt med språket men det var mest för att jag ansträngde mig för mycket att höra vad folk sa. Idag pratar jag lite svorsk när jag är hemma i Sverige istället.

Vad är skillnaderna med att arbeta i Norge jämför med Sverige?
Har lite svårt att jämföra just vårdmässigt hur det skiljer sig hur det skiljer sig då jag inte jobbat så jättelänge inom vare sig den svenska och den norska sjukvården, men den absolut största skillnaden är att man i Norge värdesätter obekväm-arbetstid till skillnad mot i Sverige. Här får man betalt för att jobba de röda dagarna.

Frågor? Ta gärna kontakt med oss

Bethina Breddam

Nestleder helsebemanning / intensivsykepleier

Bethina.Breddam@randstad.no

+47 92228218

link
facebook