0 visningar på ditt CV

Det kan finnas flera anledningar till varför ditt CV inte har visats för några norska arbetsgivare. Oftast är det enkla saker som går snabbt att åtgärda. Gå igenom checklistan nedan och se till att ditt CV uppfyller alla kriterier:

 

Svenska rubriker, titlar & nyckelord

Det är viktigt att du har svenska rubriker, titlar och nyckelord i ditt CV. Har du ditt CV inskrivet på engelska se då till att komplettera det med svenska rubriker, titlar och nyckelord. Försök att tänka dig in i vad en arbetsgivare eventuellt kan söka på för att hitta dig i vårt register. Har du skrivit in ”Mechanical engineer” kommer hon/han inte hitta dig om de söker på t.ex. ”ingenjör + mekanik”.

 

Flera nyckelord i ditt CV

Du kan använda dig av flera nyckelord i ditt CV. Om du t.ex. har jobbat som säljchef de senaste året kan du även skriva in nyckelord i ditt CV som t.ex. säljare, teamleader, key account manager, försäljningsansvarig, säljcoach, toppsäljare m.m.

 

Lägg in dina kompetenser

Testa att lägga in dina kompetenser i ditt CV. Om du t.ex. har jobbat som lastbilschaufför kan du även lägga in vilken typ av körkort du har, ADR intyg, truckkort m.m. Samma gäller om du t.ex. har skrivit in att du jobbat som IT-tekniker, då kan du komplettera ditt CV genom att skriva in att du behärskar Java, .net, C++, Citrix, Sharepoint, SQL m.m.

 

Rätt bransch

Om du fortfarande inte får några visningar på ditt CV kan du testa att byta bransch på din arbetserfarenhet och/eller utbildning.

 

Nyligen inloggad & aktiv profil

Se även till att du loggar in (absolut minst 1 gång/halvår) men gärna 1 gång per vecka. När arbetsgivaren söker efter personal får han upp en lista över alla som matchar hans kriterier, den listan sorteras som standard efter hur nyligen du varit aktiv, dvs loggat in på din profil. Se även till att du inte inaktiverat din profil. Det ser du direkt när du loggar in.

 

Du kan också läsa mer om hur du skriver ett tydlig CV