Tjäna pengar i Norge

Tjäna pengar i Norge
För oss svenskar är det väldigt populärt att tjäna pengar i Norge. Att tjäna pengar i Norge är något som har varit populärt bland oss svenskar under en ganska lång tid och vi började tjäna pengar i Norge genom att bland annat rensa fisk, detta arbete var väldigt populärt bland de som ville spara ihop pengar till en resa eller något annat. Vi svenskar lockades och lockas fortfarande till att tjäna pengar i Norge på grund av de höga lönerna och de lägre skatterna.

Nuförtiden finns det fortfarande många svenskar som beger sig västerut för att tjäna pengar i Norge genom att rensa fisk, men detta är inte lika populärt som det var tidigare. Något som blev allt mer populärt under fiskrensningens guldålder och som har tagit en stark position bland svenskar på den norska arbetsmarknaden är att arbeta som sjuksköterska. Anledningen till att denna position lockade så mycket folk var att det gick att tjäna pengar i Norge på grund av att de norska kollegorna tjänade betydligt mer pengar än sina svenska kollegor, dessutom arbetade de mindre timmar. Det är fortfarande populärt att arbeta som sjuksköterska i Norge men numera lockar också andra jobb för de svenskar som vill tjäna pengar i Norge. Det är numera väldigt vanligt att svenskarna arbetar inom serviceindustrin som servitör/servitris och bartender på restauranger och barer runt om i framförallt Oslo, men också på andra ställen i landet.

Ett annat jobb som svenskarna lockas av för att tjäna pengar i Norge är arbete på oljeplattformar utanför Norges kust. Att arbeta på en oljeplattform kräver en grundkurs i säkerhet, men förutom att man måste betala grundkursen själv så kan man tjäna pengar i Norge om man väl får arbete på någon av oljeplattformarna. Att arbeta på en oljeplattform innebär att arbetar intensivt under perioder och sedan har långledigt i perioder. Förutom dessa ovannämnda jobb finns det massor med andra jobb att söka, även inom andra sektorer.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!