Svenska kockar heta i Norge

Svenskar i restaurangbranschen fortsätter att vara eftertraktade i Norge.
– Året har börjat med en rivstart och vi rekryterar fler än någonsin, säger Christian Josefsson på företaget Sverige-Norge.se.

Restaurangvärlden skrev redan i somras om rekryteringsföretaget Sverige- Norge.se, som hjälper norska företag att hitta svensk personal.
Då var svenska kockar och restaurangpersonal ett hett byte i Norge och behovet är fortfarande stort. Dessutom visar en färsk undersökning från den norska arbetsförmedlingen att var tredje norskt företag kommer att nyanställa under 2010. Och en av de hetaste branscherna är restaurangbranschen.
– Det är allt fler norska företag inom restaurangbranschen som hör av sig till oss. Det kan ju vara så att det är fler som upptäcker vårt företag, men behovet av arbetskraft är stort och verkar öka i branschen, säger Christian Josefsson.

← Besök vår sida för svenska kockar i Norge

Populära svenskar

Det är fortfarande en stor efterfrågan på serveringspersonal, men även på kockar. Christian Josefsson uppskattar att ungefär hälften av de företag som hör av sig vill ha fast personal. Och svenskar är populära i Norge.
– Det är företag i hela landet som söker personal. De har svårast att hitta kvalificerad personal till västkusten och norra Norge. Kan man tänka sig ett jobb i de delarna av Norge har man stor chans till att få ett jobberbjudande, säger Christian Josefsson.

Källa: Restaurangvärlden, Mari Kedevik


Vad tycker du? Kommentera den här artikeln!

Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!