Svenska akademiker populära i Norge

Sverige-Norge.se nämns på DN.se i diskussionen kring att svenska akademiker flyttar till Norge i jakt på sitt nästa jobb. Bristen på ingenjörer är påtaglig i Norge och orsakerna är många. Främst stora pensionsavgångar och ett relativt svalt intresse från ungdomar för de tekniska utbildningarna. Vi har skapa en specifik sida för dig som är svensk ingenjör och är på jakt efter jobb i Norge.

← Tillbaka till sidan om svenska ingenjörer i Norge

Läs hela artikeln här. Ett utdrag från DN.se:

– Vi har en lista med nästan 60.000 registrerade svenskar som vill till Norge för att arbeta, säger Viktor Nord, Sverige-Norge.se, till Aftenposten.

Det är heller inte bara svenska ungdomar med sikte på en anställning i butiker eller inom restaurangbranschen som finns bland de arbetssökande.

– Vi ser ett betydligt större inflöde av akademiker, ingenjörer och kvalificerad arbetskraft bland svenskarna idag än bland de sökande för bara några år sedan. Traditionellt var det främst den norska detaljhandeln som anställde svenskar. Nu är det den norska sjukvården som rekryterar flest. Och då handlar det om utbildad vårdpersonal på alla nivåer, säger Viktor Nord till Aftenposten.

Det finns även ett betydligt större intresse för att arbeta inom den norska olje-och gasindustrin. För tre år sedan arbetade bara ett par svenskar i oljeindustrin, idag är det tusentals, och man nämner siffror på över 5.000. Förmodligen är antalet svenskar ännu högre om man räknar in alla som är indirekt sysselsatta via underleverantörer av olika tjänster, enligt Aftenposten.


Kommentarer
 1. Adam Shamoel
  Okt
  29

  Jag tror om ni förenklar boende till svenskarna som detta ska hjälpa att man jobba i Norge.
  Jag själv bor nu i Sverige och vill att jobba inom olja- industri i Norge , men min erfarenhet var inom raffinaderier i mitt hem land Irak, och i första hand jag tror boende är den första problem om man söker jobb i Norge.
  Jag behöver hjälp och har registrerat mig inom eras webbsida tidigare.

Vad tycker du? Kommentera den här artikeln!

Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!