Söka jobb oslo

Söka jobba i Oslo

Att söka jobb i Oslo är idag otroligt enkelt. Och om du är svensk så har du också stora möjligheter att få en anställning. Svenskar är nämligen oftast betraktade som en pålitlig och hårt arbetande arbetskraft av norska arbetsgivare. Faktum är att den svenska arbetskraften har blivit ett så vanligt inslag i Oslo att man till och med har myntat ett speciellt begrepp för lägre servicejobb inom hotell- och restaurang branschen. De kallar dessa jobb för svenskjobb.

De flesta av de personer som jobbar inom hotell- och restaurangbranschen gör det oftast av två anledningar. Endera jobbar de där eftersom de har haft det svårt att finna jobb i Sverige, där efterfrågan på arbetskraft länge har varit lägre än i Norge. Men eftersom lönerna i Norge är betydligt högre i Sverige så har och är ett jobb i Oslo det perfekta sättet att på kort tid kunna spara ihop pengar för en längre utlandsresa. Om man jobbar i Oslo istället för i Sverige, så kan man alltså resa längre och jobba mindre.

Men faktum är att det inte bara är jobb som tillhör den lägre yrkeskategorierna som har blivit populära för svenskar i Oslo. Under de senaste tio åren har många personer inom vårdyrkena sökt sig till Norge för att få ett mer välbetalt jobb. För en sjuksköterska så kan nämligen ett jobb i Norge innebära flera, flera tusen mer i månaden. Det är alltså inte speciellt svårt att förstå varför många svenskar söker jobb i Oslo.

Om du är intresserad av att söka jobb i Oslo eller bara få reda mer om hur det är att jobba i Norge så tar du enkelt reda på det genom att gå in på nätet. Där kan du enkelt få en överblick av vad som gäller.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!