Söka jobb i Norge

Söka jobb i Norge

Bra betalda jobb, stor chans till att jobba övertid och en låg beskattning – de är alla orsaker till att det har blivit så populärt bland svenskar att söka jobb i Norge. Det är dessutom relativt lätt för svenskar att hitta ett jobb i Norge.

Då man vill söka jobb i Norge så finns det många sätt att gå tillväga. Det enklaste sättet är förstås om man känner någon som har jobbat i Norge tidigare eller har andra kontakter i Norge, men man kan även gå via den norska arbetsförmedlingen och söka jobb i Norge på deras sidor. På den svenska arbetsförmedlingens sidor kan man också hitta lediga jobb i Norge.

Internet är ett verktyg då man vill söka jobb i Norge. Där kan man hitta flera sidor med nyttig information om att söka jobb i Norge och länkar till forum och andra sidor där man kan leta bland lediga platsannonser och själv söka jobb i Norge med en annons. Ett annat sätt är att använda de norska gula sidorna till sin hjälp och själv leta efter företag som man kan tänka sig att jobba för och skicka en ansökan till dem. På senaste tid har det dykt upp många bemanningsföretag som förmedlar svenska arbetare till norska jobb och vill man jobba i Norge så är det ett bra sätt att hitta ett jobb för en tid i alla fall. Då man väl är på plats så kan man skapa sig kontakter vilket i sin tur gör att det blir lättare att söka jobb i Norge senare.

Man kan också åka dit och söka jobb i Norge på plats – friskt vågat är hälften vunnet! Eftersom arbetslösheten är låg i Norge så finns det många lediga jobb inom nästan alla branscher och det är inte särskilt svårt att hitta ett jobb oberoende av hur mycket utbildning och erfarenhet man har av arbetslivet.

Att söka jobb i Norge går till på ungefär samma sätt som i Sverige, för det mesta så skickar man in sitt CV tillsammans med ett personligt brev och blir sedan förhoppningsvis inkallad till en intervju. De flesta norrmän förstår svenska mycket bra och CV:t behöver inte översättas utan duger bra även om det är skrivet på svenska.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!