Sjuksköterskor har bättre arbetsvillkor i Norge

sjukskoterska-i-norge

Fler och fler sjuksköterskor upptäcker att det inte bara är den högre lönen som lockar i Norge utan även att arbetsmiljön är mycket bättre.

De sjuksköterskor som arbetar i Norge förklarar att i Norge har man tid att pratar och lyssna på sina patienter. Patienterna får sina behov tillgodosedda och personalen slipper ha dåligt samvete för att inte räcka till.

”Lina Andersson och Sara Hammar menar att lönen förstås var viktig för att flytta till Norge. När de lämnade sina jobb i Stockholm hade de inkomster på 24 000–25 500 kronor i månaden. Här i Oslo snittar lönen på 35 000 kronor men Sara Hammar kan komma upp i 43 000 kronor. Då jobbar hon natt och en del övertid.”

Men det är ändå inte det ekonomiska som avgör om man drar till Norge. Det är arbetsmiljön, påpekar båda.

–  Första månaden var det fett kul med en hög lön. Men livskvaliteten är avgörande och arbetstempot. Här hinner man prata med patienterna, man hinner lyssna på dem. Man har inte lika dåligt samvete här, säger Linda Andersson som ändå bestämt sig för att återvända till Stockholm av familjeskäl.”

”Lena Gjevert sitter med i sjukhusledningen och är chef för medicinkliniken med 1 400 medarbetare på Aker, Rikshospitalet och Ullevål. Hon har bråttom till ett möte men vill gärna berätta om hur mycket den svenska personalen betyder och hur uppskattad den är.

–  Den är jätteviktig för oss. Utan den skulle vi få samma svåra situation som i Stockholm. Här jobbar man var tredje helg och vi har inga problem att få tag i personal ens på sommaren. Och nästan alla får sina semestrar som de vill. Men de svenska sjuksköterskorna är också väldigt uppskattade. Man ser dem som väldigt lojala, arbetssamma, pigga och glada, säger Lena Gjevert.”

Läs hela artikeln från Svenska Dagbladet här…

Skribent Fredrik Mellgren

Om du själv är sjuksköterska och önskar jobb i Norge kan du läsa mer om det här. Vi har just nu många arbetsgivare som är på jakt efter sjuksköterskor till jobb runt om i Norge. Flera av dessa arbetsgivare erbjuder dessutom hjälp att hitta boende eller boende helt gratis.

 

 

 


Vad tycker du? Kommentera den här artikeln!

Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!