Simone fick jobb som butikschef i Norge

Simone Gemzell

Vi har pratat med Simone som fick jobb som assisterande butikschef i Norge och som idag driver en egen butik för Brandstad.

 

Hur gick det till när du fick ett jobb och hur lång tid tog det?

Jag såg fick en jobbannons från er och skickade en jobbansökan, dagen efter hade jag fått ett mail där chefen hade ställt några frågor som t.ex. ”Vad skulle du göra i en sådan situation?”, jag förstod att han mailet till fler än mig, så istället för att svara på mailet ringde jag upp honom och frågade vilka dagar han var i butiken och sa att jag gärna kommer och svarar på frågorna personligen, jag bokade väl nästan min egen intervju kan man säga haha.
Jag hade vart i Norge en vecka innan jag såg annonsen, sen tog det ca 1 vecka till så hade jag vart på intervjun och provjobbat för att till sist skriva kontrakt!

 

Vad slags jobb fick du, hur ser en arbetsdag ut?

Då jobbade jag som assisterande butikschef, det innebär allt ifrån kundbemötande, till att beställa varor, se till att butiken ser bra ut och pusha personal. Se till att allt blir gjort och att butiken går bra egentligen.

 

Jobbar du kvar där idag eller har du gått vidare?

Jag jobbar fortfarande för Brandstad, men idag är jag butikschef över en egen butik!


Hur löste du boende i Norge?

Jag visste att några gamla klasskompisar bodde i Oslo, så jag hörde med dem och kunde flytta in i deras kollektiv. Kollektiv är en väldigt bra lösning när man kommer till Norge, du slipper vara helt själv, där finns det helt säkert någon som kan hjälpa till med att komma igång med allt ifrån skattekort till jobbsökande osv.


Var Norge som du tänkt dig?

Ja, om inte bättre!


Hur länge har du varit i Norge nu?

I ett år ganska precis, tanken var att bara vara här i 3 månader, men jag trivs alldeles för bra för att åka hem. Har inga planer på att flytta hem än på ett tag.

 

Skiljer sig ditt yrke från hur det var i Sverige?

Ja, jag har jobbat i butik förr men nu har jag ju självklart mycket mer ansvar som butikschef.

 

Måste man äta ”norsk lunch”, dvs mackor?

Haha! JA! Eller ett måste är det ju inte, men det är liksom det folk äter.
Skulle du rekommendera andra svenskar att söka sig till Norge?

Absolut! Jag har inget negativt att säga om att flytta till Norge och jobba.
Den dag man flyttar hem till Sverige igen tror jag det är jättebra att ha ett papper som visar på att man faktiskt gjorde något åt jobbsituationen som man hade hemma i Sveirge. Istället för att sitta och inte hitta något jobb har man faktisk rest/flyttat till ett annat land för att få jobba. Det visar på bra arbetsmoral och ett ”jävlaranamma”.


Skulle du rekommendera andra svenskar att registrera sig på Sverige-Norge? Och i så fall varför?

Ja, det är en bra sida att komma igång på och där är egentligen allt man behöver veta samlat på en sida. Perfekt att man får förslag på jobbannonser skickade till sin mail, då det finns väldigt mycket jobbannonser ute på internet, vilket gör att det kan vara svårt att ”hitta fram” bland allt.


Vad tycker du? Kommentera den här artikeln!

Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!