Pressarkiv

Intervju i en av Norges största tidningar och online

Svært populært å jobbe i Norge. Svenskene vil hit for mer enn bara arbeid. Rekrutteringsgründer Viktor Nord opplever stor pågang av svenskar som vil til Norge for å jobbe.

Det har blitt trendy å jobbe i Norge! Når flere og flere svensker kommer tillbake og forteller positive ting om deres opplevelser i arbeidslivet i Norge, skapar det en trend, sier Nord til Aftenposten.

NRK intervjuar både Sverige-Norge.se och en av våra kunder

Hela inslaget sändes 12 februari 2011 och går att hitta på NRK.no

Förstasidan i världens största gratistidning

De hjälper folk att jobba i Norge. I september ökade antalet nya jobb i grannlandet. Nu vill svensken bli norrman. Siffrorna från norska motsvarigheten till Arbetsförmedlingen (NAV) visar att efterfrågan på exempelvis ingenjörer fördubblades under september månad. För svensken som jobbar i Norge blir också skattesatsen lägre än om han skattat i Sverige.

De svenskar som söker jobb via sajten får hjälp med krångliga norska skatteregler och får sina ansökningar omgjorda med norska rubriker, allt för att underlätta sökandet. Norska arbetsgivare är väldigt intresserade av att anställa svenskar, säger Viktor Nord.

Artikeln publicerades i tidningsform och online.

En av Norges största affärstidningar intervjuar grundarna

– Svenskene som drar til Norge for å arbeide tilhører en bestemt gruppe arbeidstakere. De har en helt annen arbeidsmoral og holdning til arbeid enn andre svensker. Mange drar for å forfølge karrierer og ønsker derfor å utmerke seg på arbeid ved å jobbe hardt. Selvfølgelig spiller de høye lønningene, lave skatter og det faktum at det faktisk finnes jobber en stor rolle også. Det er større sannsynlighet for at de får beholde jobben sin, sier administrerende direktør Viktor Nord i Sverige-Norge.se, som kobler sammen svensk arbeidskraft med norske arbeidsgivere.

Svenskene som drar til Norge for å arbeide har en helt annen arbeidsmoral og holdning til arbeid enn andre svensker, sier Viktor Nord i Sverige-Norge.se til HegnarOnline.

Situasjonen kunne vært helt annerledes hvis Sverige hadde hatt en lav arbeidsledighet, høyere lønninger og lavere skatt enn Norge. Da hadde de dyktige nordmennene i stedet dratt til Sverige for å forfølge en karriere i stedet, sier Nord til HegnarOnline.

Läs hela artikeln här

Intervju i Sveriges största affärstidning

För den arbetssökande är vår service kostnadsfri. Just nu sitter entreprenörsduon och funderar på nästa steg. Vi vill bygga ut vårt koncept om att gratis hjälpa svenskar att hitta jobb utomlands. De länder som närmast står på tur är Danmark och England.

De svenskar som åker till Norge för att arbeta är väldigt lojala och inriktade på att jobba hårt. Det ger svenskar ett väldigt bra rykte.

Intervju med Sveriges största företagarorganisation.

Trots finanskris ropar den norska arbetsmarknaden på arbetskraft. Det har gjort att den utländska arbetskraften i Norge ökar stadigt och många av dem som söker sig dit är svenskar. I vissa branscher är mer än hälften av de utländska medarbetarna svenskar. Det har skapat en marknad för ett nystartat rekryteringsföretag, specialiserade på förmedling av svensk arbetskraft till Norge.

Just nu sitter Viktor Nord och kollegan Christian Josefsson som konstruerat datasystemet som är hjärtat i rekryteringsarbetet och funderar på nästa steg. En ny och större sökmotor som rymmer alla norska arbetsgivare är på gång.

Läs hela artikeln.

Intervju av Europas största affärssajt

– Aldrig har trycket varit så högt som det är nu. I Norge söker företagen med ljus och lykta efter kompetens som saknas på hemmaplan, säger Christian Josefsson, en av grundarna till rekryteringstjänsten Sverige-Norge.

I dagsläget söker norska arbetsgivare bland annat sjuksköterskor, it-specialister, ingenjörer och mekaniker.

Den svensk som ska arbeta mer än sex månader i Norge folkbokför sig där. Tills dess använder man ett tillfälligt norskt personnummer, ett så kallat D-nummer, enligt Christian Josefsson.

– Svenskar är otroligt uppskattade. De svenskar som tar ett jobb i Norge är där för att jobba och gör därmed ett bra jobb, de jobbar gärna övertid och obekväma tider.

Läs hela artikeln

Stor intervju i Västsveriges största tidning

I efterhand föddes affärsidén att sköte rekryteringen i större och mer organiserad skala, inte minst för att säkra kvaliteten i rekryteringarna. Det handlade om att knyta samman norska arbetsgivare med svensk arbetskraft.

Svensk arbetskraft är uppskattad och efterfrågan mycket stor säger grundarna Christian Josefsson och Viktor Nord till Göteborgsposten.