Oslo jobb

Jobb i Oslo

I Oslo finns det ett stort utbud av arbete för alla svenskar som är ute efter att få ett välbetalt jobb. För det första så är det nämligen så att svenskar som arbetskraft är otroligt uppskattat av norska arbetsgivare, framför allt inom hotell- och restaurangbranschen. De norska arbetsgivarna inom denna sektor betraktar nämligen svenskarna som både hårt arbetande och noggranna. Detta har antagligen underlättats av att de flesta svenskar som kommer till Norge för att arbeta inom denna bransch har kommit dit för att arbeta hårt under en intensiv period och på så sätt spara ihop pengar för till exempel en längre resa. De flesta har således ett mål med sitt hårda arbete.

Historisk sett har det ganska länge varit vanligt att bege sig till Norge för att till exempel arbeta inom fiskeriindustrin. Detta är ett otroligt hårt och slitigt jobb, men som var enkelt och betalade sig bra, om man var ute efter att tjäna ihop snabba pengar. Sparandet underlättades ofta av att det inte fanns så mycket att spendera sina pengar på i de små fiskebyarna där jobben var förlagda. Men jobben har nu i allt större utsträckning förflyttats till Oslo, inom hotell- och restaurangbranschen.

Att jobba i Oslo är för många en upplevelse som består av hårt arbete, men samtidigt stor gemenskap och ett utvidgande av det sociala nätverket. Som arbetande i Oslo kommer man i kontakt med många andra svenskar liksom man också kommer i kontakt med en hel del norrmän genom att man som svensk oftast jobbar inom ett väldigt socialt yrke.

Det finns alltså goda anledningar att jobba i Oslo, både ekonomiska och sociala. Om du är intresserad av att lära dig mer om hur det är att arbeta i Oslo så finns mycket information tillgängligt på nätet.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!