Norsk ekonomi växer så det knakar

Norska SSB (Statistisk Sentralbyrå) redovisade nyligen en prognos för de kommande fyra åren för norsk ekonomi. Prognosen ser väldigt positiv ut med en lönetillväxt på 4,2% under 2012 följt av 3,7% 2013 och 4,1% 2014 och 4,5% 2015.

Efterfrågan på den norska oljan och de låga räntorna är de viktigaste drivkrafterna för den långvariga konjunkturuppgången i Norge. Här är några av de mest intressanta siffrorna:

Det är många norska tidningar som fångat upp den här rapporten, en av dem är DN.no som skriver en artikel om Ellen Sletten och vad det innebär för hennes familj.

För dig som är svensk och kommer jobba i Norge de kommande åren innebär det här att du får ännu högre lön, även om din kostnader i Norge också kommer öka.


Kommentarer
 1. Janne
  Sep
  27

  Tycker att det är kanon att lönerna i allmänhet ökar! Men om man inte ska bli snuvad på lönen genom de ökade priserna, tror jag att det är viktigt att man hushåller med ekonomin ordentligt och planerar sina köp. Är man på besök ibland i Sverige torde det bäst att bunkra upp alla basvaror/kläder mm. och ta med sig tillbaka till Norge igen, så har man åtminstone den biten säkrad.

 2. Viktor
  Sep
  28

  Det är helt rätt Janne att priserna också kommer gå upp, men enligt statistiken kommer det ändå bli mer över i plånboken. Men visst är priserna nästintill chockerande ibland, men det är oftast för att man jämför dem med Sverige.

Vad tycker du? Kommentera den här artikeln!

Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!