Norgejobb

Norge-jobb

Det är många unga svenskar som vill upptäcka världen och prova sina egna vingar genom att bo i ett annat land. Ännu bättre är det förstås om man samtidigt har en chans att tjäna pengar, och detta ger ett Norgejobb väldigt bra möjligheter till eftersom lönerna i Norge är konkurrenskraftiga och beskattningen även ganska låg för svenskar som gästarbetar i Norge.

Det är relativt enkelt att hitta ett Norgejobb eftersom arbetslösheten i Norge är låg och det finns ett stort behov av arbetskraft i Norge. Svenskar har dessutom en extra fördel då det kommer till att få ett Norgejobb, eftersom många norska arbetsgivare har en bra erfarenhet av svenska arbetare sedan många år. Till skillnad från många svenska jobb så är det inte lika viktigt med tidigare erfarenhet av arbetslivet då man söker ett Norgejobb, eftersom många norska arbetsgivare värdesätter kunskap och förmåga att lära sig nya saker mer än hur många år man har hunnit vara aktiv inom arbetslivet.

De första Norgejobb som blev populära bland svenskar var fiskrensning på fiskerier i Nordnorge och att rensa fisk är ofta ett jobb som många förknippar med Norge, men på senare år så har det även blivit allt vanligare med Norgejobb inom många andra yrken, såsom sjukvården och turismbranschen. Även duktiga hantverkare, tekniker och IT-experter råder det stor brist på i landet. Ett annat Norgejobb som på senaste tid har blivit väldigt populärt bland svenskar är lagerarbete eftersom detta arbete varken kräver utbildning eller erfarenhet och det finns möjligheter till tjäna mycket pengar på en kort tid genom att jobba övertid.

Många hittar sina Norgejobb genom kontakter som tidigare har jobbat i landet, men det är även lätt att hitta lediga jobb i Norge via internet och det finns flera olika sidor som förmedlar Norgejobb till svenskar. Det största problemet brukar inte vara att hitta ett jobb utan att hitta ett billigt boende, och därför så kan det ofta vara bra att först ordna med ett boende i Norge och sedan leta efter ett Norgejobb väl på plats. Då har man dessutom den fördelen att man lättare kan skapa personliga kontakter och ordna med arbetsintervjuer för olika Norgejobb.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!