Norge

Norge
Norge är vårt västra grannland på den skandinaviska halvön och ett populärt arbetsresmål för svenska ungdomar och vuxna. Norge är känt bland oss svenskar som ett trevligt land, väldigt likt vårt eget och en plats där det är lätt att tjäna bra med pengar på kort tid. Dessutom är landet vår stora konkurrent inom skidåkning. Norge är dock mycket mer än så. Norge är ett fantastiskt vackert land med många populära resmål i de olika regionerna. Bland de utomskandinaviska turisterna är Norge mest känt för sina fantastiska fjordar som är ett populärt resmål bland kryssningsfartygen. Dessutom har Norge sin egna kryssningslinje Hurtigruten som seglar från Bergen och upp till Kirkenes och tar både passagerare och bilar.

Ett annat populärt resmål i Norge är Lofoten som är en grupp öar och fiskesamhälle i norra Norge. Lofoten är känd för sin vackra natur och midnattssolen. Lofoten ligger på samma bräddgrad som Grönland och Antarktis men tack vare Golfströmmen så är det varmare i Lofoten än på Grönland och Antarktis. Ett annat populärt resmål i Norge är Nord kapp som sägs vara den nordligaste klippan i kontinentala Europa, vilket den faktiskt inte är men den nordligaste klippan ligger inte så långt därifrån. Resmålet är hursomhelst populärt för att beskåda midnattssolen och man kan resa dit genom att köra bil, flyga, ta Hurtigrutten eller annat kryssningsfartyg. Det går inte att bo på själva Nordkapp men det går bra att bo i Honningsvåg som ligger 34 km syd om Nordkapp.

Förutom att titta på midnattssolen i norra Norge så är skidorterna ett populärt resmål i Norge. En av dessa skidorter är den kända Lillehammer, som för en del år sedan arrangerade vinter-OS. Lillehammer är både känd för sina utförsskidbackar och långfärdskidspår men är också ett populärt resmål på sommaren för de som vill vandra. Lillehammer ligger i sydöstra Norge, på vägen mot Trondheim från Oslo och kan antingen nås med bil, buss eller tåg.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!