Norge jobba

Norge-jobba

Att Norge jobba har blivit lite av en trend bland unga svenskar de senaste åren. Det kan ofta vara ganska svårt att hitta ett jobb i Sverige direkt efter att man har gått ut skolan och då kan det kännas lockande att prova på att Norge jobba i grannlandet under en tid och samtidigt skaffa sig lite mera arbetserfarenhet. Det finns dessutom bra chanser till att tjäna gott om pengar genom att Norge jobba om man inte är rädd för att jobba hårt och intensivt. Lönerna i Norge är mycket konkurrenskraftiga och genom att Norge jobba som svensk så jobbar man ofta som gästarbetare de första åren och betalar en låg skatteprocent på sina inkomster.

Det är relativt lätt att Norge jobba eftersom Norge har många likheter med Sverige både då det gäller kulturen och språket, och ofta så tar det inte lång tid att känna sig hemma i Norge. Som svensk så har man rätt till att Norge jobba utan att man behöver söka något speciellt arbetstillstånd och det enda som krävs för att Norge jobba i upp till 6 månader är ett giltigt skattekort samt ett tillfälligt norskt personnummer. Vill man fortsätta att Norge jobba även efter denna period så måste man skriva sig i Norge och får då ett norskt personnummer och får stanna så länge man vill.

För några år sedan så var det vanligt att Norge jobba i Nordnorge på något fiskeri med att rensa fisk men detta har förlorat lite av sin popularitet allt eftersom det har blivit lättare att även hitta andra jobb i Norge. Det är många som väljer att Norge jobba i någon av de större sätderna och speciellt i Oslo som är Norges största stad så är det lätt att hitta lediga jobb som t.ex. lagerarbetare eller på restaurang eller hotell. Det råder låg arbetslöshet i Norge och det finns lediga jobb inom de flesta branscher, speciellt inom sjukvården, men det finns även många andra jobb som inte kräver någon utbildning eller tidigare arbetserfarenhet så om man vill Norge jobba så gäller det bara att vara ambitiös och aktivt söka jobb.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!