Norge arbete

Norge- arbete
Vill man ut för att upptäcka världen och samtidigt tjäna bra med pengar så är ett Norge arbete ett perfekt alternativ. Tidigare innebar ett Norge arbete att man som svensk rensade fisk på någon av Norges många fiskeindustrier men idag betyder det mycket mer än så. Idag kan ett Norge arbete till exempel innebära att man arbetar på någon av Oslos eller Norges alla restauranger och barer som servitris/servitör eller bartender. Norge arbete kan också betyda att man arbetar inom den norska vården som undersköterska, sjuksköterska eller läkare då den norska vården är i stort behov av personal. Vidare så kan ett Norge arbete betyda att man arbetar som truckförare på ett livsmedelsföretag eller på ett paketdistributionsföretag. Arbetar man inte inom någon av dessa sektorer så kanske ens Norge arbete innebär att man arbetar på en oljeplattform utanför den norska kusten någonstans. Förutom alla dessa Norge arbete som är nämnda här så finns det många andra sektorer man kan arbeta inom, men dessa är några av de vanligaste.

Förutom att man kanske är nyfiken på att se sig om i världen så kan en annan anledning till att man söker ett Norge arbete vara att man är intresserad av att tjäna bra med pengar. Det är nämligen så att dels är lönerna högre i Norge än i Sverige och dels så betalar man mindre skatt i Norge. Dock ska man tänka på att det kostar mer att leva i Norge, men kan leva billigt så är det ett ypperligt tillfälle att tjäna mycket pengar på.

Norge arbete har varit väldigt populärt för svenskarna under en ganska lång tid men det är också så att svenskarna är populära som arbetskraft i Norge. Dels är det lätt för oss att göra oss förstådda då vi lätt kan lära oss den norska ”dialekten” och de ord som är annorlunda språken emellan, dels så är den norska och svenska kulturen väldigt lik varandra vilket gör att det inte uppstår så många kulturkrockar på en arbetsplats.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!