Lediga jobb i Oslo

Lediga jobb i Oslo

Att söka lediga jobb i Oslo har under en ganska lång tid varit mycket vanligt för svenskar. Den kanske främsta anledningen till detta är att det i Norge har funnits ett helt annat utbud av jobb än vad det har funnits i Sverige, och att lönerna fortfarande är mycket högre än i Sverige. Det innebär att man i Norge kan tjäna väldigt bra med pengar, trots att man inte har något flashigt jobb. Bara genom att arbete på en restaurang kan man med den norska lönen spara ihop en hel del pengar under en förhållandevis kort tidsperiod. Denna möjlighet har framförallt lockat till sig ungdomar som vill spara ihop pengar för att resa någonstans i världen.

Just på grund av att det har blivit så vanligt att svenskar åker till Oslo för att leta jobb, har det också blivit väldigt lätt för svenskar att få lediga jobb i Oslo. Svenskar är nämligen mycket populära som anställda där och de har blivit så vanliga att norrmännen till och med har myntat ett begrepp för det hela. De kallar den typ av lågstatusjobb som oftast svenskarna arbetar med för svenskjobb. Man kan dels se denna beteckning som ett uttryck för den icke-status som kännetecknar dessa jobb, men man kan också se det ur perspektivet att svenskarna faktiskt är populära på dessa tjänster av sina arbetsgivare och att det alltså är enkelt för svenskar att klara sig igenom anställningsjuver och få ett jobb i Oslo.

Om du är svensk och intresserad av att jobba i Oslo har du alltså stora möjligheter att lyckas få tag på ett jobb, vare sig du bara vill jobba i en annan stad eller spara ihop pengar inför en resa. Enklast finner du ett ”svenskjobb” genom att helt enkelt söka på internet.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!