Läs intervjun med Daniel som är kontorschef på säljbolaget Office Management!

Undrar du hur det är att arbeta som säljare i Norge? Eller du kanske vill veta vilka karriärsmöjligheterna är?

Vi har ställt några frågor till Daniel Litbo som är kontorschef på Office Management som ständigt är på jakt efter nya säljare till sitt kontor i Oslo!

Du kan även läsa fler intervjuer med säljarna Johan och Linus på vår säljsida HÄR!

Daniel-Litbo

Vad har du för bakgrund?
Min bakgrund är från restaurangsidan där jag verkligen fick lära mig vad service är och det är något som både har hjälpt mig i karriären men även satt mig i skiten så att säga och då är det väll mest att man alltid vill kundens bästa med en gång fast man egentligen inte har tid.

Efter 10 år på den banan så började jag sälja dammsugare för Lux uppe i nordnorge och det var där man verkligen lärde sig sälj på den hårda vägen.

Idag sitter jag då som ansvarig i Norge.

Krävs tidigare erfarenheter?
Nej det behövs inga tidigare erfarenheter då vi lägger väldigt mycket tid på att lära och även träna vår personal i sälj veckovis men det är ju självklart meriterande om man har sysslat med någon slags försäljning.

Utbildning?
Ingen utbildning behövs utan det är ett inre driv och vinnarinställning och vara streetsmart som avgör om man lyckas eller inte då det är en tuff bransch.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på ditt jobb hos Office Management?
Varierande såklart från vilken dag på veckan det är.

Måndagar sitter vi alla och bokar möten, tisdagar så har man befintlig kundkontakt och resten av veckan så är man ute hos antingen blivande kunder eller befintliga kunder.

Vad är skillnaden att arbeta i Norge/Sverige?
Jag skulle inte säga att det skiljer mycket från att vara säljare i Sverige.

Svenskar är dock efterfrågade då vi jobbar hårt och är serviceminded men det gäller ju för vilken branch som helst kan man ju säga.

Det är dock lite lättare att bearbeta marknaden känner jag, det finns lika många konkurrenter som hemma men många sitter dock nöjda med dom kunderna dom har och bearbetar inte marknaden lika hårt. Detta har ju lett till att vi inte är så omtyckta då vi verkligen har rört om i grytan här och det är ju bara positivt för oss.

Hur är det att bo i Norge?
Det är ingen större skillnad mot att bo i Sverige som jag ser det, speciellt inte i Oslo där det är så otroligt många svenskar.

Ja det är lite dyrare att bo här men inte om man ser till Sthlm tex och det stora plusset är att alla är väldigt öppna och trevliga överlag här enligt min åsikt och Oslo är ju magiskt fint.

Vad har du för kollegor? Är det bra sammanhållning?
Vi är endast svenskar på kontoret då det bara har blivit så och vi har en fantastisk sammanhållning som jag verkligen värnar om.

Minst en gång i månaden så gör vi alla något tillsammans och det kan vara vad som helst tex bio, AW, gocart eller att resa iväg en helg.

 

officemanagement

 

Läs mer om Office Management här!


Vad tycker du? Kommentera den här artikeln!

Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!