Högre lön, bättre jobb & schysstare villkor. Jobb i Norge: Hotell/Restaurang

Aldrig förr har det varit så populärt att jobba i Norge inom hotell- & restaurangbranschen som nu. Vi jobbar hela tiden med att ta kontakt med norska restauranger, caféer och hotell som behöver personal. Samt att förse våra befintliga kunder med duktig personal som är villiga att flytta till Norge under korta och längre perioder för jobb.


Restauranger som söker personal

Martin från Göteborg, som är utbildad kock, kom till Norge 1998 och började jobba som servitör

”…Under många års tid har svenskar byggt upp ett gott rykte och därmed är det nu ännu enklare att hitta jobb…”
– Martin Torkar, Driftssjef Blender AS

Vad är det bästa med att vara svensk i Norge?

Det finns många fördelar med att jobba i Norge, först och främst så är du oerhört uppskattad som svensk inom branschen då vi ses som serviceinriktade och det finns en tydlig yrkesstolthet hos oss. Under många års tid har svenskar byggt upp ett gott rykte och därmed är det nu ännu enklare att hitta jobb.

Vad är den största skillnaden på att arbeta i Norge?

I Norge är det en självklarhet att man får en fast anställning när man har gjort ett bra jobb, även när högsäsongen är slut. I Sverige har man timanställning vilket gör att man får ta de timmar som finns och man får vara tillgänglig när arbetsgivaren behöver personal, vilket tyvärr kan göra att lönen varierar väldigt mycket från månad till månad. ”Livet blir så mycket enklare” – säger Martin. Man är van att räkna timmar hemma i Sverige men i Norge har man sin fasta lön, plus dricks såklart. Han säger att många av serveringspersonalen på restaurangerna i Oslo kan leva på sin dricks. ”Om man är ekonomisk och inte festar 5 dagar i veckan” – fortsätter han. Då kan man lägga undan sin månadslön.

Vilka karriärsmöjligheter finns det?

Vill man jobba på en arbetsplats där man blir uppskattad och där det finns möjligheter att avancera och göra karriär, eller bara flytta upp ett par steg på karriärstegen, då är Norge platsen för dig. Martin började själv som kock men idag är han driftschef på Blender AS och ansvarar för ett flertal restauranger i Oslo. Många av beslutsfattarna inom branschen är svenskar, här vet man att det lönar sig att anställa personal från grannlandet.


Genom att skapa en profil här hos oss blir du synlig för hundratals norska företag som söker svenskar. Sverige-Norge.se är en privat arbetsförmedling i Göteborg som hjälpt tusentals personer till Norge sedan 2007.