Vill du jobba i Norge som sjuksköterska?

Genom att skapa en profil här hos oss blir du synlig för hundratals norska företag som söker svenskar. Sverige-Norge.se är en privat arbetsförmedling i Göteborg som hjälpt tusentals personer till Norge sedan 2007.

Vanliga frågor:

Hur fungerar Sverige-Norge.se?

Sverige-Norge.se är en privat arbetsförmedling i Göteborg, Sverige. Vi hjälper svenskar att få arbete i Norge inom alla möjliga branscher. Sedan 2007 har vi förmedlat mer än 4000 arbeten.

Efter att du registrerat din profil hos oss kommer du att bli synlig för hundratals norska arbetsgivare som är ute efter svensk personal. De kommer kontakta dig direkt över telefon eller e-post med konkreta jobberbjudanden som du sedan kan ta ställning till.

Du kommer också få tillgång att söka tusentals lediga jobb genom vår Sök-Jobb-funktion som blir tillgänglig för dig när du registrerat ett komplett CV.

När du fått ett jobb i Norge kan du fortfarande ha stor nytta av hemsidan. Vi kommer att skicka ut information kring regelförändringar, skattetips, valutakurser, evenemang och mycket mer.

Vad krävs för att få jobba i Norge?

Nordiska medborgare kan bosätta sig och arbeta i Norge utan någon form av tillstånd. Efter du bosatt dig i Norge och hittat ett arbete är det viktigt att du ordnar ett norskt skattekort, norskt personnummer, bankkonto, norskt telefonabonnemang och anmäla flytt till skattverket i Sverige.

Vilka arbetstider har man i Norge?

En arbetsvecka i Norge är oftast 37,5 timmar istället för Sveriges 40 timmar.

Hur ansöker jag om norsk auktorisation?

Se vår guide längre ner på denna sidan. Behöver du mer hjälp är du välkommen att kontakta oss.


Vi hjälper Adecco med rekrytering till Norge!

  Sverige-Norge.se har nyligen ingått ett samarbete med Adecco i Norge för att få fler sjuksköterskor att söka deras tjänster. Det finns väldigt många duktiga sjuksköterskor där ute, vilka vi gärna vill ska få bättre lön och frihet. Men det…

Läs hela nyheten →
Publicerat 2017-03-07

2350 sjuksköterskor saknas i Norge

Bristen på arbetskraft i Norge är fortsatt stor inom hälsosektorn. NAVs företagsundersökning uppskattar att det saknas 2350 sjuksköterskor i Norge. Det är också stor brist på helsefagarbeidere, legespesialister och andra hälsoyrken. Tillsammans är det närmare 6000 personer som saknas. Om…

Läs hela nyheten →
Publicerat 2015-05-25


Kontakta oss direkt:

Viktor Nord

Daglig leder
+46 70 334 56 14 (Sverige)
viktor@sverige-norge.se
Varför Norge?

Du som svensk sjuksköterska är oerhört eftertraktad och uppskattad i Norge. Du får bättre arbetsvillkor, högre lön men framför allt en lugnare tillvaro än i Sverige. Du får mer tid tillsammans med patienterna vilket göra att både du och patienterna mår bättre. Du är förmodligen inte heller ensam som svensk på arbetsplatsen utan du kommer säkerligen ha någon att dela dina Norge-erfarenheter med.

Varför skall du kontakta Sverige-Norge.se?

Vi hjälper dig att förbereda dig inför ett jobb i Norge och finns tillgängliga angående frågor kring ansöka om norsk auktorisation, D-nummer, skattekort osv. Genom att vända dig till oss får du ett extra bollplank både innan och efter när du är i Norge om några problem skulle uppstå. Vi samarbetar dessutom med flera olika arbetsgivare, vilket gör att vi gör det enkelt för dig som jobbsökande att få flera bokade intervjuer och kan därmed även få flera olika erbjudanden.

Vi hjälper dig att hitta rätt arbetsgivare i Norge :

– Vi genomför första delen av rekryteringen vilket gör att vi snabbt kan få dig i kontakt med rätt personer.
– Du får hjälp att ansöka om norsk legitimation (som behövs för jobb i Norge).
– Du får tips om de bästa och mest seriösa norska arbetsgivare, både bemanningsbolag, sjukhus och kommunala sjukhem.
– Vi berättar hur du ordnar norskt personnummer och skattekort.
– Du får svar på dina frågor och funderingar kring jobb i Norge.

Kort om Sverige-Norge.se

Vi är en privat arbetsförmedling som finansieras av norska företag som vill komma i kontakt med svensk arbetskraft. Det innebär att du aldrig kommer bli direkt anställd av oss utan bara få den hjälp du behöver för att börja jobba i Norge. Sverige-Norge.se tar aldrig ut någon avgift för den hjälp som ges till svenska jobbsökanden. Sedan starten 2007 har närmare 4000 svenskar fått ett jobb i Norge genom oss.

Norsk sjuksköterskelegitimation

Ett krav för att du skall få jobba i Norge som sjuksköterska är att du har en norsk sjuksköterskelegitimation. Den tar mellan 4-6 veckor att få och gäller därefter hela livet. Vi har skrivit ihop en enkel guide hur du ansöker längre ner på sidan.

Seriösa norska arbetsgivare

Det finns en uppsjö av norska företag som vill anställa svenska sjuksköterskor, de flesta seriösa men även en del oseriösa. Vi kvalitetssäkrar därför alla norska företag som vänder sig till oss för att anställa svenska sjuksköterskor innan vi kopplar ihop dem med dig.

Intervju med svenska sjuksköterskan Sara

Varför valde du att jobba för Centric Care?
Jag fick ett gott första intryck vid intervjun i Sverige och även kontakten med min kontaktperson i Norge kändes bra.

Hur upplever du Centric Care som arbetsgivare?
Jag upplever att Centric är måna om sin personal. Min kontaktperson i Norge hör av sig och frågar hur det går för mig. När man funderar över något får man snabbt svar och hjälp. Uppskattar även att Centric ordnar After Work en gång per månad då man har möjlighet att träffa andra som jobbar där.

Hur fungerar det med praktiska detaljer som boende, resor och lön?
Centric ordnar med boende på plats i Oslo men jag har istället valt att bo med min sambo som har en annan arbetsgivare utanför vården. Centric står då för en del av hyran. Jag bokade själv resan till Oslo och fick ett schablonbelopp utbetalat. Jag har därefter en fri hemresa till Göteborg en gång per månad. Lönen är individuell och baseras på tidigare vårderfarenhet.

Hur fungerar det med språket?
Det har gått relativt bra att förstå norskan i Oslo men jag kan tänka mig att det är svårare i andra delar av Norge. Det har blivit några roliga feltolkningar men det får man bjuda på. Det är viktigt att våga fråga om man inte förstår. Jag hade min chefs telefon en dag. När en person ringde och frågade efter chefen sa jag att hon var ”ledig” och bad personen att återkomma en annan dag. Efter samtalet berättade en kollega att ”ledig” betyder ”tillgänglig” på norska. Personen måste undrat varför hon inte fick tala med min chef om hon nu var tillgänglig.

Har du något tips till andra som är sugna på att göra något annat i sin karriär?
Det är aldrig försent att byta jobb eller karriär. Genom att våga prova nått nytt får du med dig nya erfarenheter och kunskaper för framtiden.


Så här ansöker du om norsk legitimation (norsk autorisasjon)

Följ den här guiden för att ansöka om legitimation. Om du fastnar i processen så maila oss på info@sverige-norge.se så guidar vi dig vidare! Glöm inte att skapa en användare hos oss också. Har du ingen användare på Sverige-Norge.se kan vi tyvärr inte hjälpa dig med någon support.

OBS! Senaste informationen hittar du här! 

https://helsedirektoratet.no/autorisasjon-utdanning-og-godkjenning/autorisasjon-og-lisens

Såhär vidimerar du dina dokument:

När du tagit en kopia på dina dokument måste du få dem vidimerade/bekräftade. Det här får du genom att en instans stämplar samt skriver under att kopian är riktig. (OBS! Detta måste göras på VARJE sida) Vidimering innebär att den som bekräftar innebär att kopian är identisk med originaldokumentet.

Stämpeln måste visa vilken instans som bekräftar kopian med namn och telefonnummer.
Godkända instanser:

  • Alla offentliga instanser (exempelvis Arbetsförmedlingen, fackförening m.m, dessa gör det oftast gratis)
  • Advokater
  • Ambassader och konsulat
  • Notarius publicus
  • Utbildningsenheten där du har fått din utbildning

Nyfiken? Vi hjälper dig att hitta ett bra jobb som sjuksköterska i Norge!

Kontakta oss direkt!

Viktor Nord, Rekryterare

Viktor@sverige-norge.se