Vill du jobba i Norge som sjuksköterska?

Registration formpowered by Typeform

Genom att skapa en profil här hos oss blir du synlig för hundratals norska företag som söker svenskar. Sverige-Norge.se är en privat arbetsförmedling i Göteborg som hjälpt tusentals personer till Norge sedan 2007.

Vanliga frågor:

Hur fungerar Sverige-Norge.se?

Sverige-Norge.se är en privat arbetsförmedling i Göteborg, Sverige. Vi hjälper svenskar att få arbete i Norge inom alla möjliga branscher. Sedan 2007 har vi förmedlat mer än 4000 arbeten.

Efter att du registrerat din profil hos oss kommer du att bli synlig för hundratals norska arbetsgivare som är ute efter svensk personal. De kommer kontakta dig direkt över telefon eller e-post med konkreta jobberbjudanden som du sedan kan ta ställning till.

Du kommer också få tillgång att söka tusentals lediga jobb genom vår Sök-Jobb-funktion som blir tillgänglig för dig när du registrerat ett komplett CV.

När du fått ett jobb i Norge kan du fortfarande ha stor nytta av hemsidan. Vi kommer att skicka ut information kring regelförändringar, skattetips, valutakurser, evenemang och mycket mer.

Vad krävs för att få jobba i Norge?

Nordiska medborgare kan bosätta sig och arbeta i Norge utan någon form av tillstånd. Efter du bosatt dig i Norge och hittat ett arbete är det viktigt att du ordnar ett norskt skattekort, norskt personnummer, bankkonto, norskt telefonabonnemang och anmäla flytt till skattverket i Sverige.

Vilka arbetstider har man i Norge?

En arbetsvecka i Norge är oftast 37,5 timmar istället för Sveriges 40 timmar.

Hur ansöker jag om norsk auktorisation?

Se vår guide längre ner på denna sidan. Behöver du mer hjälp är du välkommen att kontakta oss.


Vi hjälper Adecco med rekrytering till Norge!

  Sverige-Norge.se har nyligen ingått ett samarbete med Adecco i Norge för att få fler sjuksköterskor att söka deras tjänster. Det finns väldigt många duktiga sjuksköterskor där ute, vilka vi gärna vill ska få bättre lön och frihet. Men det…

Läs hela nyheten →
Publicerat 2017-03-07

2350 sjuksköterskor saknas i Norge

Bristen på arbetskraft i Norge är fortsatt stor inom hälsosektorn. NAVs företagsundersökning uppskattar att det saknas 2350 sjuksköterskor i Norge. Det är också stor brist på helsefagarbeidere, legespesialister och andra hälsoyrken. Tillsammans är det närmare 6000 personer som saknas. Om…

Läs hela nyheten →
Publicerat 2015-05-25


Varför Norge?

Du som svensk sjuksköterska är oerhört eftertraktad och uppskattad i Norge. Du får bättre arbetsvillkor, högre lön men framför allt en lugnare tillvaro än i Sverige. Du får mer tid tillsammans med patienterna vilket göra att både du och patienterna mår bättre. Du är förmodligen inte heller ensam som svensk på arbetsplatsen utan du kommer säkerligen ha någon att dela dina Norge-erfarenheter med.

Varför skall du kontakta Sverige-Norge.se?

Vi hjälper dig att förbereda dig inför ett jobb i Norge och finns tillgängliga angående frågor kring ansöka om norsk auktorisation, D-nummer, skattekort osv. Genom att vända dig till oss får du ett extra bollplank både innan och efter när du är i Norge om några problem skulle uppstå. Vi samarbetar dessutom med flera olika arbetsgivare, vilket gör att vi gör det enkelt för dig som jobbsökande att få flera bokade intervjuer och kan därmed även få flera olika erbjudanden.

Vi hjälper dig att hitta rätt arbetsgivare i Norge :

– Vi genomför första delen av rekryteringen vilket gör att vi snabbt kan få dig i kontakt med rätt personer.
– Du får hjälp att ansöka om norsk legitimation (som behövs för jobb i Norge).
– Du får tips om de bästa och mest seriösa norska arbetsgivare, både bemanningsbolag, sjukhus och kommunala sjukhem.
– Vi berättar hur du ordnar norskt personnummer och skattekort.
– Du får svar på dina frågor och funderingar kring jobb i Norge.

Kort om Sverige-Norge.se

Vi är en privat arbetsförmedling som finansieras av norska företag som vill komma i kontakt med svensk arbetskraft. Det innebär att du aldrig kommer bli direkt anställd av oss utan bara få den hjälp du behöver för att börja jobba i Norge. Sverige-Norge.se tar aldrig ut någon avgift för den hjälp som ges till svenska jobbsökanden. Sedan starten 2007 har närmare 4000 svenskar fått ett jobb i Norge genom oss.

Norsk sjuksköterskelegitimation

Ett krav för att du skall få jobba i Norge som sjuksköterska är att du har en norsk sjuksköterskelegitimation. Den tar mellan 4-6 veckor att få och gäller därefter hela livet. Vi har skrivit ihop en enkel guide hur du ansöker längre ner på sidan.

Seriösa norska arbetsgivare

Det finns en uppsjö av norska företag som vill anställa svenska sjuksköterskor, de flesta seriösa men även en del oseriösa. Vi kvalitetssäkrar därför alla norska företag som vänder sig till oss för att anställa svenska sjuksköterskor innan vi kopplar ihop dem med dig.

Lön för sjuksköterskor i Norge

Den genomsnittliga månadslönen för en sjuksköterska i Norge är 39500 NOK. En specialistsjuksköterska har en lön på 45000 NOK i Norge. Du kan läsa mer om löner för sjuksköterskor i Norge här.

Intervju med svenska sjuksköterskan Sara

Hej Siri!
1. Varför valde du att jobba för Adecco?
Med Adecco kan man välja mellan att både jobba långvarigt och enskilda uppdrag eller projekt. Jag gillar att jobba flextid, för det passar bäst för mig.
Adecco är den största leverantören till sjukhus men det är också möjligt att få uppdrag inom hemtjänsten eller på sjukhem om man nu önskar det.

2. Hur upplever du Adecco som arbetsgivare?
Jag har jobbat med Adecco i nästan 3 år och jag har alltid blivit behandlad lite som en bra kompis. Jag har bra kontakt med min handledare och jag får alltid hjälp när jag frågor om saker och ting,och inte bara frågor som är relaterade till mitt jobb.
Med Adecco får man genomföra HLR-kurs som väldigt viktigt för alla som jobbar inom sjukvård och hälsa.

3. Hur fungerar det med praktiska detaljer som boende, resor och lön?
Jag väldigt nöjd med mitt nuvarande boende. Den ligger i ett väldigt fint område med kort avstånd från min arbetsplats. Det är också en hel del inkluderat i hyran, som t.ex. internet och andra tillbehör som köksutrustning, dammsugare, tvättmaskin och tv.
Resetäckning får jag alltid tillsammans med lönen och den ligger på 1000 NoK. Jag får tarifflön, kväll och helgtillägg, plus övertidsbetalning efter 35,5 timmar.

4. Hur fungerar det med språket?
Jag är ursprungligen från Lettland och jag har lärt mig Norska från en nybörjarnivå. På jobbet får jag kontakt med både kollegor och patienter, så språket utvecklas snabbt.
Jag är inte heller blyg när det kommer till att fråga kollegor om hjälp med frågor eller hur man skriver något speciellt, de hjälper en alltid.
Jag anser också att det är väldigt viktigt med ett gott humör och positiv inställning till andra människor, man får alltid bra stöd då.