Allt fler svenska säljare söker sig till Norge

Genom att skapa en profil här hos oss blir du synlig för hundratals norska företag som söker svenskar. Sverige-Norge.se är en privat arbetsförmedling i Göteborg som hjälpt tusentals personer till Norge sedan 2007.

Lediga jobb:

Nyheter:
Här hittar du jobben i Norge!

Aftonbladet skrev en artikel efter att ha intervjuat vår VD Viktor Nord. Här kan du läsa artikel och tipsen som gavs i intervjun: Den heta norska arbetsmarknaden skriker efter svenskar. Men glöm fiskrensning och lagerjobb – nu vill arbetsgivarna ha högkvalificerade…

Läs hela nyheten →
Publicerat 2014-08-11

"Jag tjänar klart bättre i Norge"

Linus som registrerade sig på Sverige-Norge fick jobb i Oslo som kock på Yayas. Idag är han med i en artikel på Aftonbladet. Linus började som kock och blev därefter befordrad till kökschef. ← Besök vår sida för svenska kockar…

Läs hela nyheten →
Publicerat 2013-05-10

1.000 kockar till Norge

Är du kock och vill gå vidare i din karriär och jobba i Norge? Då ska du passa på nu! Just nu söker nämligen restaurangbranschen i Norge efter så mycket som 1000 kockar. Då måste arbetskraften hämtas från Sverige -…

Läs hela nyheten →
Publicerat 2013-02-01


Vanliga frågor:

Vad krävs för att få jobba i Norge?

Nordiska medborgare kan bosätta sig och arbeta i Norge utan någon form av tillstånd. Efter du bosatt dig i Norge och hittat ett arbete är det viktigt att du ordnar ett norskt skattekort, norskt personnummer, bankkonto, norskt telefonabonnemang och anmäla flytt till skattverket i Sverige.

Hur fungerar Sverige-Norge.se?

Sverige-Norge.se är en privat arbetsförmedling i Göteborg, Sverige. Vi hjälper svenskar att få arbete i Norge inom alla möjliga branscher. Sedan 2007 har vi förmedlat mer än 4000 arbeten.

Efter att du registrerat din profil hos oss kommer du att bli synlig för hundratals norska arbetsgivare som är ute efter svensk personal. De kommer kontakta dig direkt över telefon eller e-post med konkreta jobberbjudanden som du sedan kan ta ställning till.

Du kommer också få tillgång att söka tusentals lediga jobb genom vår Sök-Jobb-funktion som blir tillgänglig för dig när du registrerat ett komplett CV.

När du fått ett jobb i Norge kan du fortfarande ha stor nytta av hemsidan. Vi kommer att skicka ut information kring regelförändringar, skattetips, valutakurser, evenemang och mycket mer.

Vilka arbetstider har man i Norge?

En arbetsvecka i Norge är oftast 37,5 timmar istället för Sveriges 40 timmar.


Kontakta oss direkt:

Viktor Nord

Daglig leder
+46 70 334 56 14 (Sverige)
viktor@sverige-norge.se

Mängder av svenskar jobbar inom försäljning i Norge. I vissa företag består över hälften av alla säljare av svenskar.  Vi har företag som söker allt ifrån unga säljare till rutinerade Key Account Managers. Är du själv intresserad av ett säljjobb rekommenderar vi dig att anmäla ditt intresse hos oss. Vi på Sverige-Norge.se är en privat arbetsförmedling som finansieras av de norska arbetsgivarna. Det innebär att våra tjänster aldrig kommer kosta dig något.

Fördelen med att jobba i Norge som säljare är:
– Högre lön
– Lägre skatt
– Bättre arbetsvillkor
– Internationell erfarenhet
– Du blir uppskattad på arbetsplatsen

Linus fick jobb som säljare genom Sverige-Norge.se

Vi har ställt några frågor till svensken Linus om hur det är att jobba i Norge, Oslo, som säljare för Verisure.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på ditt jobb?
En vanlig dag på jobbet börjar alltid på kontoret men sedan är ingen annan dag sig lik. Eftersom jag är teamleader har jag några fasta arbetsuppgifter som skall skötas utöver ren försäljning, ex.  installation, rekrytering, träning, försäljningsmöten, uppföljningsmöten m.m. En stor del av jobbet innebär dock att åka med teamet ut i fält där jag stöttar alla processer. Jag ser till så att säljarna uppnår både egna och teamets gemensamma mål.

Vad är dina bästa tips till andra svenskar som vill börja jobba i Norge?
Tveka inte! Ta kontakt med eRecruit och försök få till en intervju hos Verisure!
Du kommer inte ångra en sekund!

Hade du tidigare jobbat med försäljning?
Jag hade ingen tidigare arbetserfarenhet från försäljning men genom Verisure och energin från kollegorna vågade jag satsa ändå! Det är jag väldigt glad för idag då jag har en härlig arbetsplats med roliga arbetsuppgifter samtidigt som jag tjänar bra med pengar.

Hur ser din bakgrund ut? Varför valde du att åka till Norge?
Jag kommer från Eskilstuna och har en gymnasieutbildning på byggprogrammet men efter några tuffa år i Sverige inom byggbranschen ville jag testa något annat. Jag sökte andra jobb i Sverige, men innan jag hann få ett nytt jobb fick jag ett mail från e-Recruit angående en jobbintervju för ett jobb som säljare hos Verisure i Oslo. Tillsammans med en vän åkte jag på intervjun och efter det var det snabba puckar. Redan efter 2 dagar hade jag min första dag på Verisure och väl där kände jag att detta var rätt!

På vilket sätt tycker du Norge skiljer sig från Sverige?
Sverige och Norge skiljer sig på många sätt, men det som jag märkte störst skillnad på är att norrmännen är mer öppna än svenskar. De är lättare att få bra kontakt med redan från början. Det är en härlig energi i Norge!


Svenske Daniel arbetar som kontorschef i Oslo!

Vi har ställt några frågor till svensken Daniel Litbo om hur det är att jobba i Oslo som kontorschef på Office Management.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på ditt jobb hos Office Management?
Varierande såklart från vilken dag på veckan det är. Måndagar sitter vi alla och bokar möten, tisdagar så har man befintlig kundkontakt och resten av veckan så är man ute hos antingen blivande kunder eller befintliga kunder.

Krävs tidigare erfarenheter?
Nej det behövs inga tidigare erfarenheter då vi lägger väldigt mycket tid på att lära och även träna vår personal i sälj veckovis men det är ju självklart meriterande om man har sysslat med någon slags försäljning.

Vad har du för kollegor? Är det bra sammanhållning?
Vi är endast svenskar på kontoret då det bara har blivit så och vi har en fantastisk sammanhållning som jag verkligen värnar om. Minst en gång i månaden så gör vi alla något tillsammans och det kan vara vad som helst tex bio, AW, gocart eller att resa iväg en helg.

Hur är det att bo i Norge?
Det är ingen större skillnad mot att bo i Sverige som jag ser det, speciellt inte i Oslo där det är så otroligt många svenskar. Ja det är lite dyrare att bo här men inte om man ser till Sthlm tex och det stora plusset är att alla är väldigt öppna och trevliga överlag här enligt min åsikt och Oslo är ju magiskt fint.


Alexander arbetar som teamleader på Adicio

Vi har ställt några snabba frågor till svensken Alexander om hur det är att jobba i Norge som säljare/teamleader för Adicio.

Hade du tidigare jobbat med försäljning?
Jag hade jobbat som telefonsäljare i någon månad men utöver det hade jag inte någon speciell erfarenhet alls.  Alla möjligheten att bli bra inom sälj, man måste bara välja rätt säljkanal och företag för att man ska utvecklas i rätt riktning. Med rätt inställning och hjälp från kollegor och chefer kan du uppnå vad som helst.

Hur ser en vanlig dag ut för dig på ditt jobb?
Jag kommer till jobbet kl 08.00 och startar med morgonmöte tillsammans med de andra teamledarna på kontoret. Sedan är det morgonmöte med säljarna sedan så är det dags att dra ut på jobb! Då åker alla ut till sina respektive standplatser eller lokationer som vi brukar säga, för att börja sälja. Arbetstiderna varierar en del, men allt som oftast så gör man det man ska så snabbt som möjligt för att sen kunna sluta tidigt.

Vad har fått dig att stanna hos Adicio?
Bemötandet, gemenskapen och kulturen. Det finns många anledningar, men den viktige orsaken för mig är att jag trivs så bra på arbetsplatsen. Både kollegor och chefer har stort tålamod vid frågor och funderingar men framförallt har de lärt mig allt för att bli en bra säljare. Adicio har gett mig möjligheten att utvecklas både professionellt samt personligt vilket har betytt mycket för mig eftersom det var därför jag sökte mig till Norge.  Och så har jag alltid haft stöd från arbetskollegor och chefer, som alltid trott på mig även när jag själv inte gjort det.

Varför valde du att åka till Norge och hur länge har du varit där nu?
Att jobbmöjligheterna är många lika så möjligheten att tjäna bra med pengar. Adicio ger mig alla möjligheter att tjäna hur mycket jag vill. För mig har det visat sig vara bra motivation för att sälja mer. Jag har nu bott i Oslo sen i februari det vill säga ungefär åtta månader och trivs väldigt bra både med staden jag bor i och jobbet som jag har. Jag hade aldrig planerat att vara i Norge så länge som jag nu varit men tiden har gått väldigt fort och när jag trivs så bra så stannar jag gärna kvar.

Vad är roligast med ditt jobb?
Det som jag alltid tyckt varit väldigt kul med jobbet är att dagarna ser aldrig likadana ut. Man åker alltid ut på nya ställen och möter alltid mycket nya människor som man aldrig hade träffat om man t.ex. jobbade på kontor, ica eller någon annan typ av butik. Arbetstiderna är väldigt flexibla och möjligheterna för att ha kortare arbetsdagar än genomsnittspersonen är stora vilket är en fördel om man har andra planer efter jobbet.

Vad är dina bästa tips för andra svenskar som vill börja jobba i Norge? Var inte rädd eller nervös! Många tycker säkert att det är lite läskigt att åka till ett nytt land för att söka jobb, speciellt när det inte finns någon garanti för anställning. Folket i Norge är väldigt trevligt och de gillar svenskar. Om du vågar får du erfarenheter som du kan ta med dig resten av livet. Ta steget och testa någonting nytt!  Jag kan lova att om man ger det en riktigt chans och verkligen vill lyckas i Norge så kommer man att göra det oavsett vad man har för bakgrund eller mål.

Per arbetar som Brand Ambassador på Universal Avenue

Vi har ställt några snabba frågor till Per om hur det är att arbeta som Brand Ambassador.

1) Vilket är ditt bästa tips till nya Brand Ambassadors?
Min strategi är att vara väl förberedd och behålla ett högt tempo när man är igång.

2) Hur tror du den norska marknaden skiljer sig från övriga Skandinaviska marknader? Sverige, exempelvis?
Den norska marknaden är definitivt mindre. Men jag tror mentaliteten bland norska företag lutar mer åt att göra saker “rätt”, samt att hålla ordning och reda i affärsverksamheten. Det, i kombination med stor förståelse för ny teknologi och möjligheterna som kommer därifrån är det som jag tror gör Norge till en exemplarisk marknad för Universal Avenue att finnas på.

3) Vad tror du krävs för att bli en framgångsrik Brand Ambassador?
Ha koll på din produkt och hårt arbete (ingenting kommer serverat på ett silverfat). Se till att ha en anledning varför du säljer en specifik produkt. Kan du på något sätt koppla ihop ditt personliga engagemang och mål med produkten du säljer? Om du lyckas med det så kommer du framstå som seriös och trovärdig. Dessutom blir det enklare för dig att inspirera kunden om du själv brinner för den produkt du säljer.


Frågorna du vill ha svar på!

Vad är skillnaden för en säljare i Norge och en säljare i Sverige?
Det är faktiskt inte så stort skillnad på yrket i Norge och i Sverige. Det kan möjligtvis vara lite svårt med språket till en början men det brukar lösa sig väldigt snabbt. Dessutom förstår norrmännen svenska bättre än vad vi förstår dem så för kunderna är det inga problem! Däremot tycker många att norrmännen är öppnare och lättare att få kontakt med än oss svenskar.

Hur ser man på svensk arbetskraft i Norge?
De flesta tycker svenskar har en bra arbetsmoral och är väldigt serviceminded. Samtidigt kan arbetsgivarna vara tveksamma på hur länge en svensk stannar på en arbetsplats i Norge innan de reser hem till Sverige igen. Därför är det viktigt att ha en tydlig plan med sin vistelse i Norge.

Vilken lön har man som säljare i Norge?
Genomsnittslönen för en säljare ligger på ca. 33 000 nok/mån, men många tjänar både mindre och mycket mer än så. En snittlön på 40 000 – 50 000 nok/mån är inte helt ovanligt.

Vilken typ av norska företag efterfrågar svenska säljare?
Alla möjliga. De flesta företag som behöver säljare kan tänka sig att anställa en svensk säljare.

Erbjuder arbetsgivare boende?
Alla jobb i Oslo-området förutsätter att man själv ordnar boende, vilket i sig inte är så svårt. Får du ett jobb i mindre orter som t.ex. Lillhammer kan en arbetsgivare oftast hjälpa till med ett instegsboende tills du själv hittar ett lämpligt boende.

Tips för svenska säljare som vill jobba i Norge?
Var noga med ditt CV. Skriv vilken typ av tjänster du haft tidigare och vilken typ av jobb i Norge du är på jakt efter.