Jobba Sverige

Jobba i Sverige

För att jobba Sverige och kunna göra en karriär så är det viktigt att man har en bra utbildning. Grunden är en bra utbildning, men tyvärr så är den inte heller alltid en garanti för att man ska kunna jobba i Sverige. Ofta så kan arbetsgivaren även kräva att man har flera års erfarenhet av ett liknande jobb, vilket det är många unga som inte har. Då är man redan i en ond cirkel eftersom ingen anställer en på grund av att man inte har erfarenhet, men man kan inte heller skaffa sig någon erfarenhet eftersom ingen anställer en!

Vill man jobba Sverige så är det bästa sättet alltid att använda sig av kontakter eftersom det är så som de flesta får jobb. Det är ofta som de lediga jobben inte ens utannonseras offentligt eftersom det blir billigare och enklare att anställa någon som man känner sedan innan. Ett bra sätt att få jobba Sverige kan vara genom en praktikplats. Genom att göra praktik någonstans så får man prova på att jobba Sverige, skaffa sig mera arbetserfarenhet och ett ypperligt tillfälle att skapa nya och värdefulla kontakter.

Vill man jobba Sverige och inte har några befintliga kontakter så är arbetsförmedlingen det naturligaste stället att starta sitt sökande på. Arbetsförmedlingen har ofta ett stort utbud på jobb inom olika branscher och där kan man även hitta lämpliga tjänster för sådana som vill jobba Sverige en kortare period. Ett annat bra sätt att hitta jobb då man vill jobba Sverige är att anmäla sig till ett bemannings- eller rekryteringsföretag, något som håller på att bli allt vanligare bland de som vill jobba Sverige. Då blir man kontaktad så fort som det dyker upp ett ledigt jobb, och oftast så tar det inte mer än några dagar. Nackdelen med detta är att det ofta rör sig om kortvarigare tjänster och vikariat men detta är i alla fall ett bra sätt att skaffa sig erfarenhet av att jobba Sverige och samtidigt tjäna lite pengar. Det kan även fungera som en dörr till nya möjligheter att jobba Sverige och leda till att man kan skapa sig nya kontakter inom branschen som man vill jobba med.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!