Jobba på fiskebåt i Norge

Jobba på fiskebåt i Norge
Många människor skulle nog tycka att jobba på fiskebåt i Norge låter väldigt spännande. Att jobba på fiskebåt i Norge är dock ett väldigt slitsamt arbete med tynga lyft och mycket arbete i perioder. Är man dock inte rädd för tunga lyft och att jobba hårt så kan det vara ett lönsamt arbete att jobba på fiskebåt i Norge då man kan tjäna väldigt bra med pengar. Det är dock väldigt viktigt att ha i åtanke att det kan vara långa perioder ute till sjöss med mycket arbete och lite sömn. Är man intresserad av att jobba på fiskebåt i Norge så ska man först och främst ta kontakt med de olika rederierna och presentera sig själv för dem. Det finns många fiskerederier i till exempel Ålesund på Norges östkust.

Precis som att arbeta med att rensa fisk i Norge så har det antagligen varit betydligt populärare att jobba på fiskebåt i Norge tidigare, än det är nu. Det finns så många andra arbeten att söka i Norge som inte är lika fysiskt påfrestande som att jobba på fiskebåt i Norge och därför är det naturligt att folk söker sig till dessa typ av arbeten. Är man intresserad av mindre tunga arbetsuppgifter än att jobba på fiskebåt i Norge så kan man till exempel arbeta inom sjukvården som undersköterska, sjuksköterska eller läkare. Har man inte denna typ av utbildning kan man istället arbeta på restaurang eller café som servitris eller servitör, eller som bartender. Vill man istället arbeta inom handeln så kan man arbeta som butiksbiträde. Har man ett truckkörkort kan man arbeta inom lager och distribution vilket många svenskar gör i de större norska städerna. Alla dessa arbeten är mindre tunga än att arbeta på fiskebåt i Norge.

Är man ändå fast besluten om att jobba på fiskebåt i Norge så kan man alltså bege sig till Ålesund och ta kontakt med de olika rederierna för att se om de behöver arbetskraft. Det man alltså ska ha i åtanke om man vill jobba på fiskebåt i Norge är att det är ett såväl fysiskt som psykiskt tungt jobb då man kan vara ute till sjöss i långa perioder och i hårt väder men man kan tjäna bra med pengar.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!