Jobba och bo i oslo

Jobba och bo i oslo

Att jobba och bo i Oslo blir allt vanligare för många av de svenska ungdomarna. Förutom att det är enkelt att få jobba som i Oslo så är det också ett väldigt effektivt sätt att kunna tjäna ihop lite extra pengar, då lönenivån inom servicebranschen är betydligt högre i Oslo. Men för många så är också en vistelse i Oslo en intressant upplevelse som ger minnen för livet. Det är därför som många helt enkelt väljer att bege sig över gränsen till vårt grannland för att söka arbete.

Om man ser tillbaka i tiden så började denna jobbvåg att ta fart under 1990-talet då allt fler svenska ungdomar såg möjligheterna att utnyttja det höga löneläget i Oslo för att på så sätt kunna tjäna extra pengar med samma typ av arbete som de utförde i Sverige. De flesta av de som begav sig över gränsen var studenter som framförallt ville använda pengarna till att resa under en lång tid. Men det fanns naturligtvis också andra som såg det som en mer permanent grej.

Trots att det historiskt sett främst har rört sig om relativt outbildad arbetskraft som tagit sig över gränsen till Norge för att jobba, så finns det idag många som åker ditt trots att de har ett bra jobb i Sverige. Exempel på yrkesgrupper som i ganska stor utsträckning har tagit sig till Oslo för att jobba och bo är utbildade personer inom vårdyrket. En sjuksköterska kan till exempel räkna med flera, flera tusen kronor mer i löneökning enbart genom att flytta till Oslo. För det personer som inte har någon familj att ta hänsyn till så är det alltså inte svårt att förstå varför en sådan flytt lockar.

Om du vill få reda på mer om hur det är att jobba och bo i Oslo så söker du enklast på nätet.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!