Jobba inom vården i Norge

Jobba inom vården i Norge
Att jobba inom vården i Norge är en av de populäraste jobbsektorerna för en utbildad svensk. Det finns väldigt många som tar tillfället i akt och bestämmer sig för att jobba inom vården i Norge. Det finns flera anledningar till att man som svensk bestämmer sig för att jobba inom vården i Norge. En av de främsta anledningarna är att man får betydligt högre lön inom vården i Norge än i Sverige. Det spelar ingen roll om man arbetar som undersköterska, sjuksköterska eller läkare i Norge, man tjänar ändå bättre på att jobba inom vården i Norge än vad man gör i Sverige. Vidare så arbetar man mindre antal timmar som heltidsanställd i Norge än vad man gör i Sverige och dessutom så finns det stora chanser till att arbeta övertid.

Bestämmer man sig för att jobba inom vården i Norge som gästarbetare så betalar man dessutom mindre skatt då man inte är bosatt i Norge, i alla fall de första sex månaderna som man arbetar där. Bestämmer man sig för att jobba inom vården i Norge tills vidare och dessutom bor i Norge permanent så måste man skriva dig i landet och betalar då norsk skatt. Vissa arbetsgivare betalar dessutom resor till och från Norge samt transporter inom landet om man bestämt dig för prova på att jobba inom vården i Norge.

Det finns många fördelar med att jobba inom vården i Norge men det finns också en del som man ska tänka på. Först och främst är det viktigt att man jämför olika arbetsgivare samt deras avtal och villkor. Det är viktigt att kontrollera om lönen som arbetsgivaren betalar ut är i svenska kronor eller i norska kronor, dessutom är det viktigt att kontrollera övriga lönevillkor som OB-ersättning och övertidsersättning innan man bestämmer sig för att jobba inom vården i Norge.

De flesta som provar på att jobba inom vården i Norge är väldigt nöjda både med arbetsmiljön, kollegor och erfarenheterna. Det brukar alltså vara en väldigt positiv upplevelse att jobba inom vården i Norge.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!