Jobba i Norge som sjuksköterska

Jobba i Norge som sjuksköterska
Att jobba i Norge som sjuksköterska är väldigt vanligt bland svenska sjuksköterskor. Svenska sjuksköterskor är dessutom väldigt populära som arbetskraft och därmed också eftertraktade. Det har varit väldigt populärt att jobba i Norge som sjuksköterska under en ganska lång tid nu och detta kommer säkert att fortsätta så länge den norska ekonomin går bra.

Anledningen till att så många väljer att jobba i Norge som sjuksköterska beror på att den norska lönen är betydligt bättre än i Sverige, dessutom betalar man mindre skatt som gästarbetare i Norge men väljer man att bosätta sig i Norge så betalar man full skatt. Vidare så arbetar man mindre antal timmar som heltidsanställd och dessutom så finns det mycket chans till övertidsarbete. Det finns många personer som bestämmer sig för att jobba i Norge som sjuksköterska några veckor åt gången genom ett bemanningsföretag, andra bestämmer sig för att stanna permanent efter att ha provat att jobba i Norge som sjuksköterska ett tag och bosätter sig dessutom där.

Innan man bestämmer sig för att jobba i Norge som sjuksköterska så ska man tänka på att jämföra de olika arbetsgivarna, dessa skiljer sig nämligen åt i lön och villkor. Åker du genom en svensk arbetsgivare ska du tänka på att kontrollera om lönen betalas ut i svenska kronor eller i norska kronor, vad OB-ersättningsnivån ligger på och hur de sociala förmånerna fungerar. En del arbetsgivare ordnar och betalar resor, transport och boende medan andra inte ordnar eller betalar detta.

De som har erfarenheter av att jobba i Norge som sjuksköterska menar alltså att det är viktigt att jämföra lön, OB-ersättning, semesterersättning och sociala förmåner. Vad gäller semesterersättning så ska du tänka på om den inbakas i lönen vilket då innebär att du skattar för den eller om den betalas ut separat så att du inte skattar för den.

Det kan vara en trygghet att åka med en svensk arbetsförmedlare/arbetsgivare för att jobba i Norge som sjuksköterska men det är alltså viktigt att jämföra arbetsgivare och villkor så att man inte förlorar pengar på det. Har man väl bestämt sig för att jobba i Norge som sjuksköterska brukar man inte bli besviken, varken på arbetsmiljön eller erfarenheten.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!