Jobba i Nordnorge

Jobba i Nordnorge

Att jobba i Nordnorge blev vanligt för några år sedan då många unga svenskar färdades till Nordnorge för att jobba med att rensa fisk för något av de många fiskerier som ligger vid den norska nordliga kusten. Dessa jobb innebar ofta långa arbetsdagar och ett hektiskt tempo, men många svenskar lyckades med att skrapa ihop en riktigt ordentlig peng och det gjorde att allt fler blev intresserade av att jobba i Nordnorge.

Även om det inte längre är lika vanligt att jobba i Nordnorge just med att rensa fisk så gjorde detta fenomen att allt fler svenskar fick upp ögonen för alla jobbmöjligheter som fanns och chansen att tjäna pengar i Norge och varje år så är det tusentals svenskar som lämnar den svenska arbetsmarknaden för att jobba i Nordnorge. De senaste åren så har arbetslösheten i Norge sjunkit mycket och det råder stor brist på arbetskraft i hela Norge så det är väldigt lätt att hitta ett jobb.

Vill man jobba i Nordnorge så finns det flera alternativ att välja mellan. Har man en speciell utbildning eller erfarenhet så är det lätt att t.ex. jobba i Nordnorge inom sjukvården, men det finns även bra möjligheter till att jobba i Nordnorge inom andra branscher som inte kräver några tidigare erfarenheter. Man kan t.ex. jobba i Nordnorge inom serviceinriktade yrken, och det är lätt att hitta jobb på restauranger, caféer eller butiker. Den växande turismen har även gjort det möjligt att jobba i Nordnorge som vildmarksguide eller på hotell.

Det är lätt att jobba i Nordnorge som svensk eftersom både naturen, kulturen och språket har så många likheter med Sveriges motsvarande, och svenskar är dessutom kända för att vara både effektiva och ha en hög arbetsmoral vilket har gjort dem till en eftertraktad arbetskraft på marknaden. Som svensk så kan man jobba i Nordnorge i upp till 6 månader med bara ett giltigt skattekort och ett tillfälligt norskt personnummer, så det krävs ingen invecklad byråkrati utan är mycket lätt.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!