Jobb norge oslo

Jobb i Norge och i Oslo

Att skaffa jobb i Norge, och då framförallt i Oslo, som ju är den Norska huvudstaden, är förhållandevis enkelt som svensk. Svenskarna har nämligen ett utomordentligt rykte i Oslo då de flesta norska arbetsgivare anser att svenskarna är både hårt arbetande och noggranna. Detta gör att till och med outbildad svensk arbetskraft har stora möjligheter att få jobb i Oslo och även på andra ställen i Norge.

Att till och med outbildad arbetskraft har möjlighet att få anställning i Norge har gjort att många ungdomar söker sig dit. Många ser det som en tillfällig grej och rentav som en upplevelse att på ett enkelt sätt kunna jobba i en annan stad och tjäna ihop lite pengar inför en utlandsresa eller dylikt. På grund av Norges starka ekonomi så är lönerna betydligt högre i Norge än på ett motsvarande jobb i Sverige. Detta gör att man med ett jobb i Norge och framförallt Oslo behöver jobba betydligt mindre för att få råd med långresan.

Men faktum är att även förhållandevis kvalificerad arbetskraft har börjat se möjligheterna med att söka jobb i Norge. Till exempel så har det blivit vanligt att svenska personer inom vårdyrkena flyttar till Norge. För en sjuksköterska kan till exempel ett jobb i Norge innebära att man kan höja sin lön med runt 10,000 kronor. Och för en läkare är såklart löneökning ännu mer.

Om du liksom så många andra svenskar är intresserad av att jobba i Norge och Oslo så finner du enklast information, samt söker jobb vi nätet. Och oroa dig inte över språket. För många kan det i början vara svårt att förstå norska, men faktum är att det är enkelt när man väl har varit där i några veckor. Det gäller bara att komma in i det.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!