Jobb i Oslo

Jobb i Oslo
I Oslo finns det många jobb för svenskar att söka. Inte enbart så är svenskar oerhört populära som anställda inom servicebranschen i Oslo, utan det är också så att utbudet av lediga arbeten i Oslo är mycket högre än i Sverige. Detta innebär följaktligen också att lönerna där är högre.
Att jobba i Oslo är med andra ord ett lukrativt alternativ för den som vill spara pengar för att kunna ge sig ut på en långresa eller för att använda som insats vid ett bostadsköp. Historiskt sett så har de flesta som kommer till Oslo för att jobba varit unga personer som framförallt har arbetat inom traditionella serviceyrken, och faktum är att svenskar här är så vanliga att osloborna till och med myntat begreppet ”svenskjobb”. Men även mer utbildad arbetskraft har nuförtiden börjat korsa gränsen till Norge för att ta del av de högre lönerna jämfört med Sverige.

Den vanligaste utbildade yrkesutövarna som väljer att söka lyckan i Norge är de som finns inom vården. För en sjuksköterska som kommer till Norge innebär flytten tusentals kronor extra i månaden, och för en läkare så är det naturligtvis ännu mer. Detta göra att det inte är svårt att förstå varför många väljer att ge sig av till vårt grannland.

Om du liksom många andra svenskar är intresserade av att söka jobb i Oslo så går du enklast in på internet för att dels läsa mer om hur det är att leva och jobba i Norge, men också för att hitta lediga jobb. Och du behöver inte vara rädd för den språkliga barriären. Även fast norskan kan verka oförståelig i början så är det lätt för oss svenskar att komma in i gamet.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!