Jobb i Oslo för svenskar

Jobb i oslo för svenskar

I Oslo finns det stora möjligheter för svenskar att hitta jobb, och för svenskar finns också stora incitament att göra så. För det första är svenskar mycket poplära i Oslo inom ramen för olika servicearbeten, då de flesta arbetsgivare uppfattar dem som noggranna och hårt arbetande. Och för svenskarna som åker dit så finns det i sin tur mycket pengar att tjäna. Om man till exempel arbetar på en restaurang eller ett kafé i Oslo så tjänar man nämligen betydligt bättre än om man skulle arbeta med ett motsvarande arbete i Sverige. Detta har gjort att många svenska ungdomar väljer att jobba i Oslo för att spara ihop till en lång resa ut i den vida världen.

För de flesta svenskar som söker jobb i Oslo ser det alltså som en tillfällig grej för att snabbt tjäna ihop pengar. Dessa ungdomar är oftast unga och för många av dem är det deras första jobb efter gymnasiet. Men sedan finns det också de svenskar som beger sig till Norge för arbete som tillhör den mer kvalificerade kategorin. Ett bra exempel på detta är sjuksköterskor som beger sig till Oslo för att arbeta. Precis som inom hotell- och restaurangbranschen så är nämligen lönerna här betydligt högre än i Sverige. Att flytta till Norge och Oslo för att jobba kan för en sjuksköterska betyda nästan 10,000 mer i månaden, och för en läkare är såklart skillnaden mer.

Om du är ute efter att flytta till Oslo för att jobba som svensk så har du alltså stora möjligheter att få en anställning och tjäna betydligt mer pengar än du skulle ha tjänat i Sverige. Och du kan enkelt hitta mer information om hur det är att jobba i Norge på nätet, liksom du också kan söka många av de jobb som Oslo erbjuder där.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!