Jobb i Nordnorge

Jobb i Nordnorge

Att många unga svenskar åker till Norge för att jobba en kortare period är inget nytt fenomen, utan det blev populärt redan för flera år sedan då många fick jobb i Nordnorge på fiskefabriker där de rensade fisk. Eftersom detta är ett säsongsjobb så är det väldigt intensivt och arbetsdagarna är långa, men arbetet har behållit sin popularitet just tack vare att lönen är konkurrenskraftig och om man inte är rädd för att jobba hårt så har man chans att tjäna bra med pengar på t.ex. övertidsarbete och OB-tillägg. Det här är dock inte det enda alternativet, utan det finns även många andra jobb i Nordnorge som man som svensk kan jobba med.

Eftersom det råder brist på arbetskraft i Norge, och speciellt i norra Norge som är mera glesbebott, så finns det ett stort utbud på jobb i Nordnorge inom flera olika branscher. Ett jobb i Nordnorge behöver inte alls ha något med fiskindustrin att göra utan kan vara ett helt traditionellt jobb som t.ex. sjukskötare eller rörmokare. Utbildad personal inom just dessa yrken råder det stor brist på i hela Norge. Ett annat vanligt jobb i Nordnorge som man ofta kan jobba med utan att det krävs någon särskild utbildning eller tidigare erfarenhet är inom servicebranschen t.ex. som expedit i någon butik eller servitör på en restaurang. Andra möjligheter till jobb i Nordnorge bjuder turismbranschen på eftersom Nordnorge är ett populärt resmål som är känt för den vackra midnattssolen på somrarna och det karga och vackra fjordlandskapet.

Som svensk så är det lätt att hitta jobb i Nordnorge, mycket tack vare fiskeriarbetarna som har hjälpt till att skapa ett gott rykte åt svenska arbetare i Norge. Eftersom svenskar uppfattas som välutbildade och tar sitt jobb på allvar så är det många norska arbetsgivare som gärna erbjuder jobb i Nordnorge till svenskar. Vill man ha ett jobb i Nordnorge så är det bara att leta, höra sig för och aktivt ta kontakt med möjliga arbetsgivare och företag i trakten.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!