I Norge får Linda det hon är värd

linda-ellvin
Linda Ellvin är legitimerad biomedicinsk analytiker. Hon tog examen år 2006 och arbetar sedan mars i Norge eftersom hon där får den lön hon är värd.
Linda flyttade till Oslo eftersom hon tröttnade på arbetslöshet och dåliga löner. Hon började frukta ett helt yrkesverksamt liv utan att få den uppskattning som hon känner att hon är värd. När hon väl började söka jobb i Norge dröjde det inte länge innan hon hade två vikariat att välja mellan.

Idag arbetar Linda på Akershus universitetssjukhus utanför Oslo. Hon arbetar dagar, kvällar, nätter och helger. Det gör i stort sett alla eftersom det är på kvällen som proverna från vårdcentralerna runt om i länet kommer.

Linda tjänar 25 000 norska kronor i månaden, omvandlat till svenska kronor handlar det om ca 30 000 kronor. I Sverige hade hon som timvikarie i Karlstad 18 500 kr/mån. Hon blev även erbjuden en nattjänst i Stockholm med 18 200 kr/mån, men tackade nej eftersom hon tyckte att detta var en orimlig lön med tanke på ansvar, utbildningsår och studielån.

Och det är inte bara lönen som tilltalar Linda i Norge. Arbetsveckorna är kortare, på heltid arbetar hon 35,5 timmar i veckan. Det är inte heller någon karensdag om hon blir sjuk och dessutom erbjuder sjukhuset boende med betydligt billigare hyror än i den privata marknaden.

Linda Ellvin har bara haft positiva upplevelser och vill verkligen rekommendera fler att ta chansen och söka tjänst i Norge.

http://www.vardforbundet.se


Vad tycker du? Kommentera den här artikeln!

Etiketter

Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!