Fortsatt stor brist på ingenjörer i Norge

Nitos nya företagsundersökning visar att det är stor efterfrågan på ingenjörer. Undersökningen visar också att behovet av ingenjörer de nästa tre åren är fortsatt hög. 56% av företagen berättar att det är brist på ingenjörer.

Brist på kvalificerade ansökningar är huvudorsaken att det är många som tycker att det är svårt att få tag i ingenjörer.

Byggnadsingenjörer är fortsatt mest efterfrågat. Även elektroingenjörer. Det är också stort behov för ingenjörer inom oljebranschen.

Här behövs det mest ingenjörer i Norge:

Kommunen: Bygg, vatten och avloppsingenjörer

Stat: Data-, kjemi- och bioingenjörer

Privat: Elektro-, maskin-, elektronik-, automationsingenjörer

KS Energi: Elektroingenjörer, miljöbranschen

Spekter Helse: Kemi-, bioingenjörer

 

Läs mer om undersökningen


Kommentarer
 1. Anonym
  Maj
  04

  hej jag är byggingenjör med nästan 3 års erfarenhet inom den branchen, skulle ni kunna hitta ngt bra för mig?

 2. Christian Josefsson
  Maj
  09

  Hej! Har du registrerat ditt CV här på vår sida? Vi har flera bra uppdrag just nu! Maila mig gärna på christian@sverige-norge.se så tar vi det därifrån.

  Mvh

 3. Olof
  Dec
  27

  Hej! Är nyexaminerad maskiningenjör inom produktionsteknik med logistik. Finns det ett behov och har ni något att erbjuda?

 4. Viktor Nord
  Jan
  21

  Hej Olof,

  Absolut finns det möjligheter. Skapa gärna en profil hos oss så får du kontakt med arbetsgivare i Norge direkt.

 5. Ek
  Feb
  15

  Hej! Jag är svensk medborgare ,men min man är inte det. Jag vill jobba inom vården i Norge och han är maskin ingenjör. Vet ni om det finns någon möjlighet för honom att också få jobb där? Känner ni någon man kan ta kontakt med? Tack på förhand

 6. Viktor Nord
  Apr
  15

  Hej! Absolut finns det möjlighet till det. Skapa profiler på vår sida och skriv att ni gärna ser att ni får arbete på samma ort så skall vi göra vårt bästa!

 7. Petter
  Jun
  17

  Om man t.ex. vill bo kvar i Sverige men kan tänka sig veckopendla till Norge för att jobba, är det vanligt med den typen av tjänster även inom ingenjörsjobb? Att man exempelvis bara jobbar mån-torsdag för att sedan åka hem igen. Och finns det någon chans att få boende och resor betalda av arbetsgivaren eller måste man fixa det själv i så fall?

  Jag är utbildad byggnadsingenjör med en master i energieffektivt byggande, finns det nån efterfrågan på det i Norge? Och anställer dom gärna nyexaminerade svenskar utan någon direkt erfarenhet i Norge eller måste man som regel ha många års arbetserfarenhet för att vara aktuell?

 8. Viktor Nord
  Jun
  17

  Hej Petter,

  Ja, det finns möjligheter till att jobba mån-tor men i regel accepterar arbetsgivaren det först när du kommit in i din tjänst och visat att du kan prestera.

  Det finns absolut behov av din typ av kompetens så jag rekommenderar dig att skapa en profil hos oss och se vilka arbetsgivare som är intresserad av din profil.

Vad tycker du? Kommentera den här artikeln!

Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!