Bergen behöver mycket arbetskraft

Vi på Sverige-Norge är aktivt ute hos norska företag i Bergen och marknadsför er svenskar som söker jobb i västra Norge. Alla företag vi besökt de senaste dagarna har tydligt kommunicerat att Bergen fullkomligt kokar när det kommer till arbetsmarknaden. Det är stora byggprojekt som planeras och håller på att byggas just nu. Därtill kommer alla lediga jobb inom Olja- & gasindustrin (offshore).

Att få tag i arbetskraft är en stor utmaning för de företag som finns i den här regionen och när vi presenterar möjligheten till att få tag i svensk arbetskraft får vi alltid bra respons.

För dig som har erfarenhet inom Bygg & Anläggning eller Olja & Gas har mycket stor möjligheter till jobb i den här regionen. Se därför till att din profil som ligger inne hos oss är up-to-date.

Vi fortsätter koppla på seriösa och stora norska bolag till vår tjänst och det kommer resultera i att ni användare kommer få allt fler jobberbjudanden.

Här är lite bilder från Bergen som visar på hur vackert det är här. Vi kan starkt rekommendera er att söka jobb i den här regionen.


Kommentarer
 1. Charlotte Drammica
  Nov
  15

  Hur ser det ut med behov av personal inom energieffektivisering och förnybar energi?

 2. Viktor
  Nov
  18

  Hej Charlotte! Det är ett område som växer och fler arbetstillfällen kommer säkerligen.

 3. Aydin Sattari
  Nov
  19

  Hej!
  Jag har min offshore utbildning klar inkl en godkänd hälsokontroll, dock hittar jag inga jobb inom offshore sektorn för nybörjare som inte har någon fagerbrev.

  Har ni möjligvis kontakt med företag/rekryterare som tar in offshore personal utan offshore erfarenhet?
  Mvh// A

 4. Viktor
  Nov
  19

  Hej Aydin, det är alltid lite svårare när man inte har någon arbetserfarenhet men om du ser till att hålla ditt CV uppdaterat så skall vi försöka hitta något åt dig.

 5. Emil
  Nov
  26

  Aydin, du har rätt till att söka som hjelpearbeidere utan fagbrev. http://www.oilinfo.no/index.cfm?event=doLink&famId=37948

  Emil

 6. martin sunesson
  Nov
  26

  hej mina vänner,jag har åxå ett stort intresse av att jobba inom olja och gas,jag är 40 år,jag är utbildad snickare,jobbade några år,har kört truck service och lager hantering,och har även gått maskinutbildning grävmaskin etc,nu har jag kommit till ett beslut att jag att jag vill jobba inom onshore eller offshore,jag betalar säkerhetskursen själv om så behövs.vad ska man göra vad har jag för chans vad kan jag jobba som till å börja med.mvh martin

 7. Viktor
  Nov
  27

  Hej Martin!
  Det låter som du blivit dåligt behandlad minst sagt. Det vi kan hjälpa dig med är att se till att din profil/CV blir synlig för norska arbetsgivare som anställer inom offshore/onshore i Norge. Därför är det viktigt att den är up-to-date hos oss.
  Här kan du se en lista på företag som du skulle kunna ta kontakt med också: http://sverige-norge.se/jobbsokande/jobba-offshore-norge/

 8. Michael
  Nov
  27

  Hur är det med jobb för elektriker?
  Klar första gången 92 sedan gjort annat, gjorde el-validering o kompletterat & byggde på med tele, larm och nätverk. (Jobbade sist som elektriker 93 men jobbat med el i produktion)

 9. Viktor
  Nov
  27

  Hej Michael, det viktiga är att du har en giltig legitimation. Du kan läsa vad som krävs här: http://sverige-norge.se/jobbsokande/elektriker-jobb-norge

 10. Aydin Sattari
  Nov
  28

  @ Emil:
  Tack för din hjälp och länken.
  Mvh// A

 11. AndersM
  Dec
  21

  Hej!
  Jobbar som ingenjör inom fordonsbranschen och vill lämna Sverige för Bergen. Hur ser det ut elektro/automationsingenjörer där? Lagt upp CV här, verkar vara en guldsida!

  Mvh

 12. Viktor
  Jan
  07

  Det finns absolut möjligheter till det.
  Se till att det det tydligt står att du har erfarenhet som elektro/automationsingenjör på ditt CV.

 13. Johnny
  Jan
  06

  Är färdig maskinförare (Grävskopa.Hjullastare.Teleskopstruck) i April Finns det möjlighet att få jobb i Norge Helst Oslo el Bergen

  /Johnny

 14. Viktor
  Jan
  07

  Hej Johnny! Ja det finns absolut möjligheter till det.
  Se bara till att allt står med på din profil och att du valt både Vestlandet & Østfold som platser du vill jobba på.

 15. Victor
  Jan
  14

  Jag har gått bygglinjen och funderar på att jobba som lärling i norge men hittar inget om vad deras lärlingslöner ligger? Finns det även möjlighet till lärlingsjobb i Norge eller vill de endast ha utbildade?

 16. seppo haapaniemi
  Mar
  19

  vilken artikel

 17. Daniel
  Jul
  15

  Tycker det lite märkligt att jag ej blivit kontaktad vare sig av arbetsgivare eller av er då jag är maskinmekaniker och maskinförare med mycket stor erfarenhet och har GSK inkl.HUET och har gjort allt enl. facit ?

  //Daniel

 18. Peter
  Aug
  01

  Hej,jag har lagt in detaljer från mitt CV på min profil men jag har ett 20 tal jobb på min meritlista och har ingen lust att skriva in alla dom!Däremot som på så många jobbportaler så kan man enkelt ladda upp sin CV!Kan du ordna så att den enkelt går att ladda upp den så att den blir synlig för arbetsgivare!Jag är helt säker på att flera här skull önska precis det!För övrigt skulle jag vilja hitta flera arbetsgivare som har jobb på gruppboenden för handikappade!Att det skriks efter sjuksköterskor har jag förstått men man hör inte mycket om att vårdare eller skötare önskas och isåfall vardå?Kom gärna med info om detta!Har hört folk som tagit bilen till Oslo som dom använt som bostad men hur funkar det med parkeringskontroller mm?Dryga böter?Vore grymt att ta sig till Oslo och bo billigt och jobba häcken av sig!Kan man ordna postlåda med adress på för att myndigheter ska kunna få tag på en + att få skattekortet,bankkort mm!Tack på förhand för en annars intressant sida!

 19. Joakim Mäkinen
  Nov
  21

  Hej, jag undrar om det finns en minsta möjlighet att få en praktik plats / start och börja på en offshore rigg? Har gått industri programmet och har ingen erfarenhet när det kommer till offshore men brinner verkligen för yrket och vill verkligen börja jobba där. Vad krävs? måste jag gå en utbildning? eller har jag en liten chans? är 19 år och gick ut i våras.

 20. Katarina
  Feb
  16

  Hej! Jag är sjuksköterskestudent och läser termin fyra av sex nu. Har ni något tips eller eventuella kontakter till äldreboenden/omvårdnadsboenden om vill arbeta som undersköterska?
  /Katarina

 21. Anton
  Mar
  15

  Tjena! Vet ni om det finns ett behov av fönsterputsare i Bergen?

  Helst ett jobb där man ligger iväg en tid, sedan tillbaka och ledig ett tag.

  Mvh

 22. Victor
  Apr
  08

  Har planer på att flytta upp till Bergen och söka jobb på plats istället för att ringa/maila till diverse företag. Hört att detta ger en väldigt mycket större chans till jobb ?
  Har utbildning inom el/elektronik och har under mina yrkesår varit eventbyggare, försäljare och montör inom bil/hemelektronik, färdigställare inom bilskador samt drivit egen butik och verkstad inom ljud och bild till bilar, hem och företag.

 23. Filip
  Apr
  11

  Hur ligger det till med behov av lagerpersonal i bergen ? Med vänlig hälsning,

 24. Viktor Nord
  Apr
  23

  Det finns alltid lagerjobb men konkurrensen är hög då det är många som vill ha dem.

 25. Jack
  Jul
  18

  Hejsan! Jag har jobbat som Ställningsbyggare i ca 3,5 år och är väldigt intresserad på att börja jobba i Norge. Dock vet jag inte vilka företag jag ska ta kontakt med eller hur jag kommer i kontakt med dem.

  Mvh Jack

 26. Alan
  Sep
  30

  Hej; Jag har utbildat mig som tågtekniker/mekaniker ; finns det jobb inom tåg branschen i så fall vart i norge kan man söka ??

 27. Kim
  Feb
  24

  Hej, jag innehar Irata L1 och SPRAT L2 klättercertifikat, lång erfarenhet inom Rope Access samt Svetslicens för rör. Metod 111.

  Söker jobb inom offshore/onshore. Har L2 Irata, Offshore kursen och heta arbeten på gång ur egen ficka.

  Vilka ska jag söka igenom, har ni några tips på mot vilka företag man borde söka sig.

 28. Tobias
  Mar
  10

  Hej jag har en fråga, är det enklare o få jobb med eran hjälp om man har jobbat i norge 1år , och sen på egen hand skaffat sig offshore och andra kurser under tiden man väntar på bättre tider för norge. Jag har jubbat inom overflatesbehandling delen mest så som blästring och sprutmålning.

 29. Tobias
  Mar
  10

  Hej jag har en fråga, är det enklare o få jobb med eran hjälp om man har jobbat i norge 1år , och sen på egen hand skaffat sig offshore och andra kurser under tiden man väntar på bättre tider för norge. Jag har jubbat inom overflatesbehandling delen mest så som blästring och sprutmålning. tack så mycket

 30. Viktor Nord
  Apr
  15

  Ja då är det enklare att få vår hjälp och således ett bra jobb!

 31. Uffe
  Feb
  17

  Hej,
  Jag är en Civilingenjör som har kandidat examen inom bygg och anläggning samt en masterexamen på projektledning. Jobbar sedan ett år tillbaka inom bostadsprojekt som arbetsledare och undrar om det är ett område som har behov av arbetskraft i Norge? Har hört så gott om arbetsförhållandena och lönerna i Norge, är intresserad av att prova ett par år.
  Tack på förhand för svar.

Vad tycker du? Kommentera den här artikeln!

Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!