Arbete i Oslo

Hitta arbete i Oslo

Att hitta arbete i Oslo är enkelt, och faktum är att jobb i Norge som svenskar jobbar med inte längre enbart är inom de lägre yrkeskategorierna. Under de senaste tio åren så har till exempel en hel del personer kommit till Norge för att arbeta inom vårdyrkena. För en sjuksköterska kan det till exempel handla om flertalet tusenlappar extra i månaden, medan det för en läkare eller ett annat väldigt kvalificerat yrke kan handla om mycket, mycket mer.

Historiskt sett så började svenskarna komma till Norge för att jobba under 1990-talet, då Norges välfärd började märkas av på de betydligt högre lönerna jämfört med Sverige. Till en början så jobbade de flesta som kom till Norge från Sverige inom fiskeriindustrin och då kunde det handla om att till exempel rensa fisk, vilket var ett mycket tufft arbete. Men nuförtiden jobbar de flesta svenskarna som tagit sig över gränsen till vårt grannland inom servicesektorn i Oslo med närområde. Svenskarna där här blivit mycket uppskattad arbetskraft av alla arbetsgivare och de har till och med blivit så vanliga att man myntat begreppet svenskjobb som en generell beteckning för lägre serviceyrken.

Om du som svensk är intresserad av att hitta arbete i Oslo så har du alltså mycket goda förutsättningar att finna ett sådant. Dels så kommer du mer eller mindre ha företräde eftersom du just är svensk, och dels så är det generella utbudet av lediga jobb förhållandevis stort i den norska huvudstaden. Enklast hittar du ett arbete genom att gå in på nätet. Du kommer inte ha några som helst svårigheter att hitta vad du letar efter, och det spelar ingen som helst roll om du är en student som vill resa i världen eller om du är en äldre man som inte lyckats finna jobb i Sverige.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!