Arbete i Norge

Arbete i Norge

Det är inte så lätt att hitta ett bra jobb i Sverige trots att man har en bra utbildning och kanske även erfarenhet i från arbetslivet. I grannlandet Norge däremot så är arbetlösheten låg vilket leder till att det är lätt att få arbete i Norge oavsett utbildning eller tidigare erfarenhet. Detta, kombinerat med konkurrenskraftiga löner och en låg beskattning för svenskar har gjort att det har blivit mycket populärt att söka arbete i Norge och jobba där antingen i några månader eller en längre period. Det är också många svenskar som har trivts så bra med sitt arbete i Norge att de har bestämt sig för att stanna kvar och bosatt sig permanent i landet.

Tidigare så var fiskrensning på den norska västkusten ett vanligt arbete i Norge som sysselsatte svenskar, men det finns även många andra jobb att välja mellan. Svenskar är en eftertraktad arbetskraft bland norska arbetsgivare och det är lätt att hitta ett arbete i Norge inom de flesta branscher. Eftersom det råder brist på välutbildade sjuksköterskor och hantverkare samt IT-experter och redovisare så är det lätt att hitta arbete i Norge inom dessa branscher, men det är även väldigt lätt att hitta jobb som t.ex. receptionist, försäljare eller servitris. Ett arbete i Norge som har blivit väldigt populärt bland svenskar under senare år är olika typer av lagerarbeten, eftersom dessa kräver varken utbildning eller tidigare erfarenhet och därför passar för de flesta.

Det lättaste sättet att hitta arbete i Norge är via kontakter, men känner man ingen i Norge så kan man själv aktivt leta bland platsannonserna på norska och svenska arbetsförmedlingens sidor, forum och andra sidor på internet. Att skriva upp sig på ett bemanningsföretags listor som förmedlar svensk arbetskraft till norska arbetsgivare kan också vara ett bra sätt att hitta ett arbete i Norge, även om det ofta rör sig om lite kortare tjänster. Då man väl har fått in foten på den norska arbetsmarknaden och hunnit skapa sig kontakter så blir det genast mycket lättare att hitta ett välavlönat arbete i Norge.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!