Arbeta Norge

Arbeta i Norge

Att arbeta Norge är något som blev populärt bland svenskar redan för flera år sedan då många unga svenskar åkte till Nordnorge för att jobba inom fiskeindustrin och kom tillbaks med plånböckerna fyllda med sedlar. Många svenskar fick upp sina ögon för möjligheterna som fanns till att jobba i grannlandet och sedan dess så är det många fler svenskar som har åkt för att arbeta Norge. En del av dem har bara åkt för en kortare period medan vissa har fått fast anställning och trivts så bra att de har bestämt sig för att stanna och arbeta Norge.

Det är sant att det är möjligt att tjäna både mycket pengar och snabbt genom att arbeta Norge eftersom lönerna är högre än för motsvarande jobb i Sverige och beskattningen är lägre för gästarbetare i landet de första åren. Men man ska också komma ihåg att Norge är ett ganska dyrt land att leva och bo i och gillar man god mat och nöjen så är det lätt att göra av med allting som man har tjänat lika fort. Är man sparsam och inte rädd för att jobba hårt både på helger och udda tider på dygnet så är det dock fullt möjligt att kunna lägga undan en bra slant på en kort period genom att arbeta Norge. Därför så är speciellt jobb som erbjuder möjlighet till övertids- och helgarbete populära bland svenskar eftersom det är genom att arbeta Norge med dessa jobb som man kan tjäna mest tack vare olika övertids- och OB-tillägg.

Det är inte särskilt svårt att arbeta Norge eftersom både språket och kulturen till stor del påminner om Sverige. Som svensk så krävs inte heller någon krånglig byråkrati för att få arbeta Norge, utan det enda som behövs är ett giltigt skattekort och ett tillfälligt norskt personnummer vid jobb som inte varar längre än 6 månader. Bestämmer man sig för att stanna längre i landet så får man ett norskt personnummer och blir skriven i landet och då får man bo och arbeta Norge så länge som man vill.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!