Arbeta i Norge

Arbeta i Norge
Det finns många svenskar som varje år bestämmer sig för att prova lyckan genom att börja arbeta i Norge. En anledning till att så många svenskar söker sig till den norska arbetsmarknaden beror på de höga lönerna i landet. Norge är både ett land där det är dyrare att bo i men också ett land där man tjänar mer pengar i genomsnitt än i Sverige, vilket gör landet till ett utmärkt arbetsmål för svenskar som vill tjäna bra med pengar.

Nuförtiden finns det mycket information att hitta för de svenskar som funderar på att arbeta i Norge. Till exempel så finns det sidor på internet som specialiserar sig på att just informera om hur det är att arbeta i Norge, hur man ska hitta bostad för att kunna arbeta i Norge, skatteinformation för att börja arbeta i Norge, hur och var man hittar arbete för att komma igång och arbeta i Norge, med mera.

Är man intresserad så kan man läsa intervjuer av svenskar som har erfarenhet av att arbeta i Norge för att på så sätt bilda sig en uppfattning om landet och arbetssituationen, innan man bestämmer sig för att resa iväg. De svenskar som redan har bestämt sig för att arbeta i Norge och är på plats bor ofta tillsammans i kollektiv, men det finns också de som bor ensam i hyrd lägenhet. Är du en av de personer som vill eller ska arbeta inom fiskeindustrin eller på en oljeplattform så kan du i vissa fall få tillgång till gratis boende, oftast i en barrack i anslutning till arbetsplatsen.

Att arbeta i Norge som svensk innebär i många fall att du arbetar på ett café eller en restaurang, men det finns också många svenskar som arbetar som sjuksköterskor eller inom lagerverksamhet. Andra arbete som sysselsätter svenskar i Norge är arbete i, som tidigare nämnt fiskeindustrin eller på oljeplattformar.


Jag söker jobb i Norge →
(För svenska jobbsökande)
Finn svensk personell →
(For norske bedrifter)
×
×

Det här är Sverige-Norge.se

×

  Logga in och börja söka.

×

  Logga in och börja söka.

×

  Skapa ditt konto och bli sökbar.

×

  Pröva på gratis & sök personal.

×

  Logga in och börja söka.

×

Skicka den här länken till en vän!

Vi har hjälpt norska arbetsgivare som söker svensk personal och har kandidater inom alla branscher.

×

Skicka den här länken till en vän!