Norskt bankkonto

Vi rekommenderar dig att skaffa ett norskt bankkonto så snart du fått dit norska personnummer eller D-nummer. Du kan då själv välja när du vill ta hem dina norska kronor (NOK) till svenska (SEK). Oftast får du också ett norskt VISA/Mastercard när du blir kund i Norge vilket också är fördelaktigt.

Det finns som i Sverige en uppsjö av olika banker och kontor. Nordea har gratis överföringar mellan ditt svenska och norska konto vilket är bra. Här är några fler banker att välja bland:

Bevaka valutan och för över när kursen är hög

Den norska valutan är ganska liten vilket gör den väldigt rörlig. Det finns mycket pengar att spara genom att föra över när kursen är som bäst, vilket givetvis är svårt att förutspå. Vi på Sverige-Norge.se skickar med jämna mellanrum ut meddelande till alla våra användare som är boende i Norge när kursen NOK/SEK är hög. Här kan du läsa ett av våra senaste utskick.


Har du frågor?

Tveka inte att höra av dig till någon av oss så hjälper vi dig direkt över telefon.


Detta säger våra klienter

Vi bemerket oss hvor attraktive svensker er på det norske arbeidsmarkedet og ønsket derfor å finne en aktør hvor vi kunne komme i kontakt med et stort antall svensker som ønsket seg jobb i Norge. Til dette har Sverige-Norge.se vært svært behjelpelig. De har opprettholdt servicen hele veien, med alt fra søkertips til tips om interessante kandidater. Gjennom deres CV base og annonseringer har vi rekruttert fagspesialister og ingeniører som ikke kunne oppdrives i Norge.

- Ola Frugaard